La Ràpita serà la seu de la quarta edició dels Premis Cambra 2016

És la primera vegada que s'entreguen fora del Baix Ebre | Es lliuraran vuit guardons en els àmbits la internacionalització, la responsabilitat social empresarial, la innovació i la millor estratègia i iniciativa

Víctor Brunet,  Josep Caparrós, Jose María Chavarría, i Francesc Minguell en la presentació dels Premis Cambra 2016.
Víctor Brunet, Josep Caparrós, Jose María Chavarría, i Francesc Minguell en la presentació dels Premis Cambra 2016. | Cedida
Redacció
18 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 16:39h
La Ràpita serà la seu de la quarta edició dels Premis Cambra, que convoca la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa. Enguany s'entregaran en una gala el proper 24 de novembre per primera vegada fora del Baix Ebre. Els guardons, que són bianuals i es lliuren de forma itinerant, tenen com a objectiu estimular, donar suport i alhora agrair l'esforç de les empreses en quatre àmbits: la internacionalització, la responsabilitat social empresarial, la innovació i la millor estratègia i iniciativa. També es faran dos reconeixements que atorgarà directament el jurat a proposta de les diferents associacions empresarials, comercials i turístiques.

Segons ha informat el consistori rapitenc en una nota de premsa, avui s'han presentat els Premis Cambra 2016 en un acte al Museu de la Mar de l'Ebre de La Ràpita que ha comptat amb la presència del president de la Cambra de Comerç de Tortosa, Jose María Chavarría; el director gerent de l'ens, Francesc Minguell; el vicepresident, Víctor Brunet, i l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós.

El president de la Cambra ha destacat que "amb estos premis que ja estan consolidats, l'organisme cameral vol reforçar i alhora posar en valor el teixit empresarial del conjunt del territori". En la mateixa línia, el director-gerent ha remarcat que "estos premis també servixen a les empreses que són guardonades com un reconeixement amb el qual impulsar la seua tasca empresarial".

Reconeixement de l'activitat empresarial
Per la seua banda, l'alcalde s'ha mostrat satisfet pel fet que el municipi pugue acollir esta trobada de l'empresariat del territori, i ha afirmat que "cada vegada més les empreses necessiten i busquen valors afegits que els aporten un tret diferenciador, de la mateixa manera que saben cada vegada més que el talent dels seus treballadors és també un valor a potenciar". Davant esta tessitura actual, Josep Caparrós ha anunciat que l'Ajuntament de la Ràpita posarà en marxa tota una línia de suport a l'emprenedora, d'anàlisi de les necessitats del sector empresarial local, i també per donar suport al talent del municipi.

Els objectius fonamentals dels Premis Cambra són reconèixer l'activitat empresarial desenvolupada per les empreses, persones o institucions del teixit econòmic ebrenc; incentivar el treball que dia a dia fan les empreses que enriquixen el teixit industrial, comercial i turístic de les Terres de l'Ebre; fomentar l'adopció d'una nova cultura empresarial basada en la innovació, la dinamització i l'adopció de processos productius respectuosos amb el medi ambient; i potenciar l'autoestima de l'empresariat ebrenc i la seva internacionalització.

En esta edició, la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa reconeixerà públicament a través dels Premis Cambra 2016 aquelles empreses de les Terres de l'Ebre que es presenten i que hagen destacat en els sectors del comerç, indústria, i serveis amb els àmbits següents: internacionalització; responsabilitat social empresarial; innovació; millor estratègia i iniciativa.

A part dels premis als sectors del comerç, indústria i serveis de cadascun d'estos àmbits, la Cambra de Tortosa, sota criteri dels seus òrgans de govern, distingirà també amb el Premi Cambra 2016, a una empresa de Nova Creació, i atorgarà els reconeixements que considere adients.