L'Ajuntament de Tortosa rehabilita l'antiga estació del Carrilet com a nou Espai Jove a la ciutat

Les noves instal·lacions estaran operatives a partir del mes de desembre

Edifici del Carrilet, al barri del Temple de Tortosa.
Edifici del Carrilet, al barri del Temple de Tortosa. | Cedida
Redacció
18 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 9:10h
L'Ajuntament de Tortosa està acabant d'enllestir els treballs per convertir l'antiga estació del Carrilet, al barri del Temple, en el nou Espai Jove lo Carrilet, en compliment a allò que estava previst en el Pla d'Actuació Municipal 2015/2019. Les noves instal·lacions seran operatives el proper mes de desembre.

L'emblemàtic edifici del barri del Temple acollirà un espai més ampli i amb més serveis que els que fins ara disposava l'Ajuntament al Centre Cívic Ferreries. El nou Espai Jove lo Carrilet aposta amb este equipament per aglutirnar els serveis d'atenció a la joventut que s'ofereixen des de les diferents administracions a més de ser un espai de trobada a la ciutat per a este col·lectiu, amb l'objectiu de fomentar la creació, la promoció de projectes i atendre les seues necessitats. Amb este finalitat, les noves dependències municipals acolliran el Punt d'Informació Juvenil i els serveis de salut, treball (empreneduria i autoocupació), orientació educativa i garantia juvenil. També s'implementarà un espai de dinamització per tal d'oferir punts de trobada i relació entre els joves, programant activitats com les que s'inscriuen en el projecte socio-educatiu PEE-6/16 Espai Jove-Art Total.

L'edifici, de tres plantes i més de 400 m2 de superfície, destinarà el nivell inferior a atenció al públic i espai TIC, la planta primera a atenció personalitzada i sala polivalent, on es podran fer xerrades, tallers i activitats,... i la segona planta serà per a l'espai de dinamització juvenil.

L'arranjament de l'edifici s'ha fet amb recursos propis i treball de l'àrea de Manteniment i Serveis. El cost d'adaptació, materials i mobiliari té un pressupost previst de 30.000 euros.