Els socialistes ebrencs preferien Núria Parlon

L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet va guanyar a les Terres de l'Ebre, malgrat que Miquel Iceta es va imposar a nivell nacional amb el 54% dels vots | Després de gairebé 3 anys amb una gestora, la federació del PSC a l'Ebre convocarà Congrès en les properes setmanes

El reelegit primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i la seva contrincant en les primàries, Núria Parlon.
El reelegit primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i la seva contrincant en les primàries, Núria Parlon. | ACN
Sofia Cabanes
17 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 18:04h
Els socialistes ebrencs van optar este dissabte per Núria Parlon en el procés de primàries per escollir el primer secretari del partit. Si bé a nivell nacional Miquel Iceta es va imposar amb un 54% dels vots, l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet va aconseguir més suports a les Terres de l’Ebre i va guanyar “per una petita majoria”, segons ha constatat a l’aguaita.cat el primer secretari del PSC a Tortosa i membre de la gestora de la federació del partit a l’Ebre, Joan Sabaté.  Encara amb dades provisionals, Sabaté exposa que va votar aproximadament la meitat del voltant de 400 militants que el PSC té al territori.  

Tot i que l’opció votada majoritàriament pels militants socialistes ebrencs no ha estat la mateixa que el conjunt del país, Sabaté ha subratllat que “no hi ha cap problema” i que el PSC a l’Ebre mostrarà “lleialtat cap al primer secretari”. “Tots tenim clar que anàvem a una batalla democràtica interna per decidir primer secretari, però en qualsevol cas, guanyés qui guanyés, tots tancàvem files i en la màxima cohesió possible per intentar recuperar espais polítics que certament hem perdut en els últims anys. Volem recuperar la nostra posició com una de les forces importants a les Terres de l’Ebre igual que en el conjunt de Catalunya”, ha destacat el primer secretari del partit a Tortosa.

Sabaté ha subratllat també  “l’esforç de participació i transparència” que s’ha dut a terme des del PSC. “Això és el que demana la societat avui en dia. Hem fet un bon exercici de participació democràtica”, ha afegit.

Congrès a l’Ebre després de gairebé 3 anys

Des que al gener del 2014 la direcció del PSC va apartar Núria Ventura de la primera secretaria de la Federació del PSC a les Terres de l’Ebre, una comissió política –que des del punt de vista formal és una gestora – ha comandat el partit al territori. Ara, després de gairebé 3 anys, l’elecció del primer secretari a nivell nacional suposarà la convocatòria del congrés territorial en les properes setmanes.

D’aquí 3 setmanes el PSC celebrarà el Congrès Nacional i posteriorment es convocaran els congressos territorials. En al cas de Terres de l’Ebre “és previsible que es convoque després de les festes de Nadal”, ha concretat Sabaté.