Riba-roja d'Ebre donarà ajudes per a la millora de la imatge del nucli antic

El consistori donarà suport als veïns de la zona en la pintura de les façanes dels habitatges | També han especificat la carta de colors que es podrà utilitzar

Carrer del Sequer, al nucli antic de Riba-roja d'Ebre.
Carrer del Sequer, al nucli antic de Riba-roja d'Ebre. | Cedida
Redacció
17 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 18:24h
L'Ajuntament de Riba-roja d'Ebre promourà la millora de la imatge del nucli antic del municipi amb la creació d'una ordenança aprovada en el darrer ple municipal. Segons ha explicat el consistori en una nota de premsa, l'objectiu és "continuar recuperant el casc històric", en esta ocasió donant suport als veïns de la zona en la pintura de les façanes dels seus habitatges.

La mesura arriba després de la "primera gran intervenció urbanística" realitzada al carrer Sequer i la plaça del Forn, i l'obertura de dos nous miradors al riu Ebre este estiu. A la vegada, la nova ordenança regula els colors que es podran utilitzar a les façanes, per tal de donar una "imatge renovada i estèticament agradable" d'esta zona antiga del poble.

Les persones que es podran beneficiar de subvencions per pintar les seues façanes són les que tenen habitatges al carrer Sequer, la plaça del Refossar, la plaça del Forn, el carrer Garites, el carrer Església, el carrer Mestre Cabané, el carrer Sol, el carrer Palla, les travesseres del carrer la Palla, el carrer Triangle, el carrer Sant Roc, el carrer la Pena, el carrer Portal, i el carrer Pedrera. L'Ajuntament ha remarcat que els propietaris que disposen d'una façana en esta zona i una altra posterior a la façana fluvial o a l'antiga carretera T-741 "estaran obligats a pintar les dos".

Carta de colors
L'ajut per part de l'ens local serà l'import de la quota a satisfer en concepte d'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), meritat en la pintura de les façanes i de la taxa d'expedició de llicència urbanística corresponent. A més, els interessats podran triar entre realitzar els treballs de pintura ells mateixos, demanar-ho a un tercer o que els dugue a terme un operari de la brigada del mateix Ajuntament.

El consistori també ha especificat la carta de colors que es podrà utilitzar, "per aconseguir una harmonia i evitar impactes visuals per causa de coloracions estridents o composicions que dificulten l'acoblament o integració de les edificacions del seu entorn". Així, per evitar una excessiva homogeneïtzació, dos cases veïnes no es podran pintar del mateix color, però sí de tonalitats diferents, han especificat.