Una forta llevantada pot deixar més de 100 litres a partir d'este dimecres

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos per intensitat de més de 20 l/m2 en 30 minuts

Redacció
11 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 16:31h
A les Terres de l'Ebre es puden superar els 40 litres este dimecres.
A les Terres de l'Ebre es puden superar els 40 litres este dimecres.
El primer gran temporal de la tardor entrarà per les Terres de l’Ebre este dimecres a la matinada en forma de llevantada i pluges intenses. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos per intensitat de més de 20 l/m2 en 30 minuts i per acumulacions superiors als 100 l/m2 en 24 hores, especialment al nord del país.

La matinada d’este dimecres 12 d’octubre les pluges entraran pel litoral de les comarques ebrenques, on es poden acumular més de 40 l /m2. A mesura que avance el dia, les pluges s’aniran desplaçant cap al nord.  

Amb la llevantada arribarà també una caiguda de les temperatures. De fet, podrien caure entre 4 i 8 graus respecte les d’este dimarts. Les màximes no superaran els 20 graus. 

De matinada el vent bufarà fluix de component est al litoral sud. Al llarg del matí s'imposarà el vent de component sud i est entre fluix i moderat arreu, amb cops forts o localment molt forts, al litoral i a zones elevades. En moments de xàfec hi pot haver cops de vent fort i direcció variable.