La Ràpita homenatja docents i alumnes en la II Nit de l'Ensenyament

El catedràtic Pedro Hernández Carrión va encetar la nit amb la conferència ‘Aprendre ensenyant’

L'acte es ba celebrar al Centre Cultural El Maset.
L'acte es ba celebrar al Centre Cultural El Maset. | Cedida
Redacció
11 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 11:58h
La Ràpita va viure divendres una nit dedicada específicament a homenatjar la tasca que duen a terme els docents als diversos centres d’ensenyament de la població i també a premiar l’esforç de l’alumnat que va destacar en diferents àmbits durant el curs 2015-2016. La regidoria d’Ensenyament va convocar al Maset divendres al vespre estudiants i professors per viure la Nit de l’Ensenyament, que va donar fe de la intensa activitat formativa que es desplega a la població i els fruits més destacats que se’n van derivar el curs passat.

La nit va comptar amb la presència de l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparròs; el regidor d’Ensenyament, Àlex Cervera, entre altres regidors de l’Ajuntament; la Inspectora en Cap dels serveis territorials d’Ensenyament a les TE, Immaculada Obiol, i del conferenciant, el catedràtic Pedro Hernández Carrión. Cervera ha destacat que “es va poder viure un acte molt emotiu, un acte de reconeixement a la tasca que fa el personal docent del poble i també a aquells alumnes que han rebut guardons i que han destacat en algun àmbit educatiu”.

El catedràtic Pedro Hernández va encetar la gala amb la conferència Aprendre ensenyant, en la qual va compartir l’experiència i els aprenentatges que va obtenir com a professor, però sobretot com a voluntari col·laborant amb diverses ONG per tota Llatinoamèrica i als camps de refugiats del Sàhara i participant en diferents tipus de missions, des de la construcció d’escoles a l’avaluació de projectes educatius.

Després d’esta obertura, la nit va continuar amb l’entrega de guardons als alumnes premiats durant el curs. Concretament van ser els següents:

Col·legi Carles III:
Laia Arbó (2n) finalista Jocs Florals a les Terres de l’Ebre; Martina Treco, Chaima Gounni i Elisenda Membrilla (4t) guanyadores Jocs Florals; Sara Masdeu (6t) finalista Jocs Florals a les Terres de l’Ebre; Èlia Balsells (6t) guanyadora Concurs de la Taula del Sénia; i els 26 alumnes de la classe de 3r C premi del concurs de la il·lustradora Pilarín Bayés.

Col·legi Sagrada Família:
Maria Fabregat (6t): Guanyadora del concurs de la Taula del Sénia; Marc Sancho (1r ESO): 1r Premi VIII concurs bíblic informàtic; Laia Cabré (1r ESO): 1r premi XXVII concurs bíblic de redacció; Laia Forcadell (2n ESO): 1r premi redacció de la 3a categoria fins a 2n ESO; Maria Martínez (3r ESO): 3r premi de relats breus sobre la violència de gènere; Meritxell Carcellé (4t ESO): Finalista dels Jocs Florals de Catalunya.

Col·legi Horta Vella:
Els 25 alumnes de la classe de 6t B: premi “Aula Parlament” sobre el Projecte de Llei sobre la jornada intensiva a l’escola; els alumnes Noah Sancho i Mar Castellà (6t) i la seua mestra Alícia Roglan per l’elaboració, durant tres cursos, del joc de taula CoMpaNy.

Institut Els Alfacs
Ainhoa López, Andreea Rusu, Naïm Oughriss, Júlia Balagué i Jia Yi (1r d’ESO): 2n premi
Catalunya Consumòpolis; Íngrid Comí (1r BATXILLERAT): Guanyadora dels Premis Sambori; tres alumnes que van obtenir matrícules d’honor de 2n de Batxillerat el curs passat: Lucía Rosales, estudiant del primer curs de les carreres de Dret i Administració i Direcció d’Empreses a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona; Mar Caballé, estudiant del primer curs de Física a la Universitat de Barcelona i Noelia Mingorance, estudiant del primer curs d’Administració i Direcció d’Empreses a la Universitat Rovira i Virgili de les Terres de l’Ebre; Èric Rius Navarro, matrícula d’honor en el cicle Formatiu de Grau Superior d’Aqüicultura.

Alumnes premiats pels seus treballs de recerca:
Lucia Rosales, menció d’honor de la Facultat de Dret de la Universitat Pompeu Fabra pel seu treball “Gilead, Sovaldi i Hepatitis C: la Borsa o la Vida”, tutoritzat pel professor Raül Vidal; Pau Reverté, estudiant de 2n d’Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica a la Universitat Politècnica de Catalunya, pel seu treball: ‘El sistema hídric de Sant Carles de la Ràpita’, tutoritzat pel professor Carles Pasqual.

La nit també va reservar un reconeixement als mestres i professors que es van jubilar el curs passat, que van ser Rosario Alumbreros, Mercè Millan, Jordi Quintano, Ignasi Salord, Paco Rosi Anna Sancho. I es va fer una menció especial a la mestra Lluïsa Montenegro pel seu projecte de cooperació internacional a l’Àfrica durant el curs passat.

Tampoc van quedar al marge centres que ofereixen altre tipus de formació al municipi, com el Centre de formació professional de Perruqueria y Estètica Yerpes, l’Escola d’Hostaleria Pons, que va preparar un aperitiu a la finalització de l’acte. L’alcalde va tancar la nit amb un discurs de cloenda abans que posessin el punt i final amb una petita actuació dos alumnes de l'Escola de Música de l'AMR, Mar i Núria Fibla.