Móra d'Ebre i Móra la Nova no volen dir adéu al seu accent diacrític

Els alcaldes de les dos poblacions són partidaris de mantenir igual el nom dels seus municipis

Redacció
06 d'octubre del 2016
Actualitzat el 28 de novembre a les 9:23h
Cartell de la carretera N-420 en el seu pas per Móra d'Ebre.
Cartell de la carretera N-420 en el seu pas per Móra d'Ebre. | Google Street View
Móra d’Ebre i Móra la Nova es neguen a treure's l'accent. Tot i que l'Institut d'Estudis Catalans aprove definitivament la supressió dels accents diacrítics, els alcaldes de les dos poblacions són partidaris de mantenir el nom dels seus municipis.

En declaracions a Radio Móra d'Ebre Cadensa Ser, l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Pinyol, ha explicat que "recorda que una de les primeres coses que vam fer quan va prendre per primer cop possessió com a alcalde va ser posar l'accent al cartell que hi ha a peu de l'hospital de la ciutat", i ha afegit que "de moment no es canviarà res".

Per la seua banda, l'alcalde de Móra la Nova, Francesc Xavier Moliner ha considerat que treure l'accent del nom del municipi seria "una pèrdua de l'enrequiment de la llengua", i ha comentat que li agradaria conservar l'accent de Móra la Nova, i que "sigue una cosa històrica".

El topònim de Móra prové del fruit de morera negra, i perdria l'accent diacrític que el diferència del mot mora, que fa referència a la cultura àrab.