L'ulldeconenc Vicent Guimerà, entre els cinc millors cuiners de l'any

El guanyador, que s'escull a través d'una votació popular, es donarà a conèixer el 23 de novembre al Fòrum Gastronòmic Barcelona

Vicent Guimerà durant l'elaboració d'un dels seus plats.
Vicent Guimerà durant l'elaboració d'un dels seus plats. | Facebook de l'Antic Molí
Redacció
05 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 16:54h
El cuiner Vicent Guimerà de L'Antic Molí d'Ulldecona és un dels cinc nominats a ser el millor Cuiner de l’Any 2016, premi que atorga el Fòrum Gastronòmic Barcelona 2016. Els candidats que es seleccionen són cuiners emergents, que oferixen propostes culinàries de qualitat, utilitzen productes de proximitat, fan una cuina sostenible i difonen estos valors a través dels seus plats. "Tot va començar fa unes setmanes amb una trucada de Pep Palau, gastrònom referent i organitzador del Fòrum, en la que ens anunciava que érem un dels candidats a millor cuiner de l’any", explica Guimerà al web del restaurant.

Els altres quatre candidats que opten al guardó són Quim Coll, del restaurant 4 amb 5 Mujades (Barcelona); Iolanda Bustos, de La Calèndula (Regencós); Alain Guiard, de La Mundana (Barcelona), i David Andrés, de Somiatruites (Igualada). Un jurat, format per professionals de diferents àmbits gastronòmics, ha fet la selecció dels cuiners candidats al guardó.

La Vanguardia ha obert una votació popular per escollir el guanyador. El termini per votar finalitza el diumenge, 16 d'octubre. En un vídeo, que es pot trobar a la mateixa pàgina de les votacions de diari, Guimerà defensa la seua candidatura explicant d'on li ve la passió per la cuina i quines són les seues fonts d'inspiració. De la votació dels usuaris sortirà el guanyador del premi Cuiner de l'Any 2016, que es donarà a conèixer el 23 de novembre al Fòrum Gastronòmic Barcelona. Este certamen, organitzat per Pep Palau i Jaume von Arend i està en marxa des del 1999, ha estat pioner a nivell Estatal i referent des dels seus inicis fins a l'actualitat.

Productes ecològics i locals
Vicent Guimerà és el xef i propietari del restaurant Antic Molí d'Ulldecona, que va obrir quan tenia 24 anys. La seua cuina és de proximitat, apostant per productes ecològics i locals. Enguany ha rebut un reconeixement del moviment Slow Food i Km0. Des de 2008 dedica un menú monogràfic anual a la galera, crustaci que "reivindica com a producte d'alta gastronomia per on va, especialment al Galera Tour", i que l'ha portat a ser conegut com el xef de la galera. Va estudiar a l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Cambrils i ha fet pràctiques en restaurants com el del Nando Jubany.