Una nova línia reforçarà la xarxa elèctrica al polígon de l'Oriola d'Amposta

Es tracta d’una obra liderada i finançada per l’Ajuntament d'Amposta amb la col·laboració d'Endesa | S’han instal·lat un total de 1.550 metres de nou cablejat des de la subestació del municipi

Imatge de la nova línia que reforça el servei el Polígon de l'Oriola.
Imatge de la nova línia que reforça el servei el Polígon de l'Oriola. | Cedida
Redacció
05 d'octubre del 2016
Actualitzat el 11 d'octubre a les 15:39h
Endesa ha estès una nova línia subterrània de mitjana tensió a Amposta amb l'objectiu de donar més capacitat a la xarxa de distribució existent al polígon industrial Oriola. La nova línia, de 1.550 metres de llargada, va des de la subestació del municipi fins a un punt de la xarxa ja existent on s'hi ha hagut d'instal·lar una torre. Es tracta d'una obra liderada i finançada per l'Ajuntament d'Amposta on Endesa hi ha col·laborat i que té la finalitat de dotar de més capacitat elèctrica esta zona industrial del municipi.

La nova línia instal·lada, subterrània, surt de la subestació d'Amposta, ubicada als afores de la capital del Montsià i amb un quilòmetre i mig de recorregut, arriba a un punt de la xarxa ja existent, concretament al quilòmetre 1,5 de la carretera C-12. En esta localització, s'hi ha hagut d'instal·lar una nova torre elèctrica amb un seccionador de nova tecnologia. Es tracta d'un interruptor encapsulat que, a diferència dels convencionals que s'utilitzaven anteriorment, incorpora un gas amb característiques especialment aïllants, fet que el fa més segur ja que disminueix el risc d'incidència, gràcies a la seua alta estabilitat tèrmica i química.