La URV celebra els 10 anys a les Terres de l'Ebre amb una exposició col·lectiva de 25 artistes ebrencs

També s’ha encarregat un quadre commemoratiu de l'aniversari a l’artista tortosí Roberto Escoda

Redacció
04 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 20:22h
En el marc dels actes commemoratius del 10è aniversari de la implantació de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a les Terres de l'Ebre, des d'ahir hi ha, al vestíbul del campus ebrenc, una exposició col·lectiva de 25 artistes del territori coordinada per l'Antena Cultural Tortosa de la URV.

Es tracta de la mateixa exposició que al desembre del 2006 es va inaugurar al Centre de Comerç de Tortosa -en aquell moment encara no existia l'edifici del campus-  per commemorar el primer any de la universitat pública a l'Ebre. Es va encarregar a estos 25 artistes, tots ells de reconegut prestigi dins i fora del territori, que creessen una obra específica per a la URV damunt d'un paper de 50x50 centímetres, segons ha informat la Universitat en una nota de premsa.

Els participants van ser: Núria Àrias, Joan Antoni Blanc, David Curto, Joaquim Espuny, Leonardo Escoda, Roberto Escoda, Pere Falcó, Jordi Garcia, Pili Lanau, Manel Margalef, Manel Marqués, Frederic Mauri, Joan Panisello, Miquel Patón, Jesús Pedrola, Pegueroles Abadie, Alfred Porres, Antònia Ripoll, Manolo Ripollés, Jaume Rocamora, Robert Romeu, Cinta Sabaté, Rosalia Usach, Jaume Vidal i Angel Vilamajó, a qui es va afegir Mari Cugat.  

"Cada artista va tenir total llibertat a l'hora de fer la seua obra, diverses creacions que van des del paisatge figuratiu, amb referències al territori, a la pura abstracció”, ha apuntat la responsable de l'Antena Cultural Tortosa de la URV, Núria Gil, qui deu anys després com a comissaria de l'exposició, reitera l'agraïment als artistes.

Paral·lelament a esta exposició, que estarà fins al 31 d'octubre, s'ha encarregat també una obra commemorativa dels deu anys de la implantació de la URV a les Terres de l’Ebre a Roberto Escoda que, amb gairebé 90 anys, ha presentat L’olivera és escultura vivent. L'obra estarà exposada a l'Aula Magna del campus Terres de l'Ebre durant la lliçó inaugural del curs 2016-2017 que tindrà lloc dilluns, 10 d'octubre, i anirà a càrrec del divulgador científic Pere Estupinyà.