Poble Nou estalviarà un 85% del consum de llum amb la renovació de l'enllumenat públic

La Conselleria d'Agricultura i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural han subvencionat amb 54.360,61 euros la segona fase de les obres

Redacció
04 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 17:04h
Diumenge es pintaran de groc les façanes de Poble Nou.
Diumenge es pintaran de groc les façanes de Poble Nou. | Sílvia Berbís
L'Ajuntament d'Amposta ha rebut una subvenció de 54.360,61 euros per a finançar la segona fase de la renovació de l'enllumenat de Poble Nou, un projecte que té una inversió total de 87.735 euros. Esta subvenció ha arribat a través de la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, que aporta 30.985,55 euros, mentre que el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) n'aporta 23.375,06.

En esta segona fase del projecte es renovaran totes les lluminàries del Poble Nou, que actualment són de 250 watts i de vapor de mercuri, per lluminàries LED d'entre 30 i 40 watts, una renovació que comptarà amb un estalvi del consum del 85%. Està previst que el projecte de renovació d'enllumenat surti a licitació abans d'acabar l'any, "a través d'unes bases que incorporen la responsabilitat social", ha destacat l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs.

La primera fase de renovació de l'enllumenat del Poble Nou del Delta es va desenvolupar a principis d'enguany a través del projecte Joves per l'Ocupació, dins el mòdul d'Electricitat i manteniment adaptat, on hi van participar vuit joves d'entre 16 i 29 anys. Estos joves van recuperar els peus de les faroles i van modificar les instal·lacions per adaptar-les als nous enllumenats. Esta primera fase va tenir un cost de 8.000 euros.