El PSC de Tortosa demana la construcció del tercer institut a la ciutat

El grup municipal socialista ha anunciat que presentarà una iniciativa parlamentària

El portaveu del grup municipal socialista, Enric Roig, explicant que presentaran una iniciativa parlamentària a favor de la construcció del tercer institut a Tortosa.
El portaveu del grup municipal socialista, Enric Roig, explicant que presentaran una iniciativa parlamentària a favor de la construcció del tercer institut a Tortosa. | Cedida
Redacció
29 de setembre del 2016
Actualitzat a les 19:56h
El grup municipal del PSC de Tortosa presentarà una iniciativa parlamentària per demanar la construcció del tercer institut a Tortosa, i ha evidenciat altres problemes en l'àmbit de l'educació a nivell municipal com que l'AMPA de l'escola de Ferreries ha hagut d'assumir tasques de manteniment que "hauria de fer l’Ajuntament".

"El PSC no renuncia a la construcció del tercer institut de Tortosa, i pensem que el consistori de la ciutat tampoc ho ha de fer", ha afirmat el portaveu del grup municipal socialista, Enric Roig, responent a les declaracions que el passat 13 de setembre va fer la directora dels Serveis Territorials d'Educació a les Terres de l’Ebre, Manolita Cid, quan va tornar a anunciar, després de què ja ho fes el març de 2015 que no hi haurà tercer institut a la ciutat, argumentant que la previsió del creixement d'alumnat a secundària només serà per uns quants cursos i que després tornarà a baixar fet que no fa necessari la construcció d'un nou centre.

La reclamació del tercer institut a Tortosa ha estat "una reivindicació de fa més de 20 anys que s'ha fet de manera continuada, donada la manca d'un centre de secundària al marge esquerre del riu Ebre", ha recordat Roig. Després de moltes demandes i reivindicacions, la creació del tercer institut de Tortosa va ser anunciada el 24 d'abril de 2009, i tant des de l'Ajuntament de Tortosa com des de la Conselleria d'Ensenyament han defensat sempre que es faria el tercer institut, ha explicat.

L'escola de Sant Llàtzer, pendent d'incorporar quatre cursos
"De fet, l'Executiu tortosí va aprovar cedir a la Generalitat els terrenys per a la construcció del tercer institut, que s'ubicaria entre l'autovia d'entrada a Tortosa i el pont Tirant lo Blanc, en concret al Pla Parcial Temple Sud i amb una superfície de 10.488 metres quadrats" ha comentat Roig, qui també ha dit que "amb esta decisió Tortosa perd un equipament, un centre de referència, una decisió que també farà que l'escola de Sant Llàtzer renuncie a part de les instal·lacions que hauran de compaginar amb l'institut. Això, de manera provisional és acceptable, però no a llarg termini. Recordem que l'escola té pendent incorporar quatre cursos i que l'institut té tres línies amb grups de 30 o 31 alumnes, fet que està provocant alguns problemes com ara que els departaments no tenen espai propi o que s'han de fer classes al bar. A més els dos centres estan aplicant mètodes pedagògics innovadors que els està fent ser centres de referència el que implica un augment del nombre d'alumnes", ha afegit.

"El grup socialista sempre s'ha mostrat partidari de la construcció del tercer institut i ho hem demostrat amb diverses accions al respecte, com la presentació d'una moció el març de 2015, instant a l'Ajuntament a què no renunciés al tercer institut, i a què demanés a la Generalitat que rectifiqués en la seua decisió i procedís a la seua construcció", ha afirmat. Esta moció va ser rebutjada per la majoria del govern de CiU però aprovada pels Republicans de Tortosa, que ara donen tot el seu suport al Govern municipal, ha explicat.

Finalment el portaveu socialista ha explicat que "tot i que la Conselleria d'Ensenyament desconfia dels governs locals, trenca amb el seu compromís institucional i no finança les escoles bressol ni les escoles de música, també és cert que alguns governs municipals tampoc compleixen amb els seus compromisos i deixen de banda la seua responsabilitat en temes educatius".

En este sentit ha afegit que els hi ha arribat informació de l'AMPA de l'escola de Ferreries, segons la qual els pares i mares van haver d'habilitar uns lavabos i pintar el menjador perquè l'Ajuntament no ho feia. A més, també els han explicat que "este estiu es va cedir el centre per la realització d'un campus i en tornar a les classes s'ho han trobat tot brut i es plantegen pintar algunes aules. I en canvi no han rebut cap resposta favorable per part del Govern municipal havent d'assumir ells aquestes tasques", ha remarcat Roig.