L'helicòpter dels Mossos localitza 200 plantes de marihuana en finques de la Ribera d'Ebre

Els agents han detingut un veí del municipi de 33 anys i intervingudes 200 plantes en diverses etapes de creixement

Les plantes estaven camuflades entre les oliveres, en el cas de la imatge.
Les plantes estaven camuflades entre les oliveres, en el cas de la imatge. | Cedida
Redacció
29 de setembre del 2016
Actualitzat el 30 de setembre a les 11:40h
Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Móra d’Ebre han detingut esta setmana un home de 33 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Rasquera, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública. La detenció és el resultat d’un dispositiu que es va posar en marxa la setmana passada en tenir coneixement que s’estaria cultivant marihuana en diverses finques del terme de Rasquera.

A l’operatiu va participar la Unitat de Mitjans Aeris, agents de les comissaries de Gandesa i Móra d’Ebre i la Unitat d’Investigació. El passat divendres, l’helicòpter dels Mossos d’Esquadra va localitzar diversos punts on s’observaven les plantes i s’hi van adreçar les patrulles. El mateix dia els investigadors van intervindre una cinquantena de plantes de marihuana, en diferents estats de creixement. Per estos fets, els agents van investigar tres homes, responsables de les plantacions, per un delicte contra la salut pública.

Finalment, amb les imatges de l’helicòpter i les gestions dels investigadors, dimarts s’ha pogut desmantellar una altra plantació de marihuana que es trobava amagada en un camp d’oliveres. En esta finca es van localitzar 150 plantes i es va detindre el seu propietari. En total, s’han intervingut més de 200 plantes. D’estes, 150 es trobaven en la mateixa finca agrícola de Rasquera i tenien un pes de 140 quilograms. El detingut està citat per comparèixer davant del Jutjat d’instrucció número 1 de Gandesa. La unitat d’investigació continua amb el cas per poder esbrinar el destí de les plantes així com si altres persones poden estar implicades en el cultiu.
 

Imatge aèria des de l'helicòper dels Mossos d'Esquadra. Foto: Cedida