Desestimada la petició veïnal de tancar provisionalment el solar del futur Palau de Justícia de Tortosa

Justícia al·lega davant l'Associació de Veïns del Centre Nucli Històric de Tortosa "manca de pressupost" | Per contra, els veïns han aconseguit que a partir de l'octubre s'il·luminen el palau Oriol i el Despuig

Redacció
28 de setembre del 2016
Actualitzat el 29 de setembre a les 7:54h
Solar on està projectat la construcció del Palau de Justícia de Tortosa, al carrer de la Mercè
Solar on està projectat la construcció del Palau de Justícia de Tortosa, al carrer de la Mercè | Google Maps
Els Serveis Territorials de Justícia han desestimat la petició de l'Associació de Veïns del Centre Nucli Històric de Tortosa de tancar de manera provisional el solar del carrer de la Mercè de Tortosa, on hi ha projectat la construcció del Palau de la Justícia de Tortosa, per manca de pressupost.

El president de l'Associació, Josep Baubí, ha explicat que havien dirigit una carta als serveis territorials de Justícia per demanar un tancament en fusta i enllumenat per a la zona, seguint com a model el tancament dels solars de davant la Catedral de la ciutat, però el departament ha declinat la proposta per manca de recursos. Baubí ha lamentat la negativa de la proposta i ha criticat que la raó siga "que no hi ha diners" per arreglar l'estat "indigne i impresentable" d'aquells terrenys.

Així mateix, Baubí ha exigit que als pressupostos de l'any que ve es reculla la construcció del Palau de Justícia per poder tindre aglutinats tots els serveis judicials de Tortosa, que, segons el president de l'Associació, "cada vegada n'hi ha més i són més importants".

Però tot no són males notícies, l'Associació ha aconseguit que la Diputació, a partir del mes d'octubre, il·lumine el palau Oriol, al carrer de la Rosa, i el palau Despuig, seu actual del Conservatori de Música. També ha anunciat que es demanarà al propietari del palau Capmany que l'il·lumine, perquè, segons Baubí, "és una manera de dignificar esta zona".

El futur Palau de Justícia de Tortosa és una obra aturada des de fa anys i de la qual encara no hi ha data d'inici. En una visita a les Terres de l'Ebre el passat mes d'abril, el conseller Carles Mundó va admetre davant les autoritats territorials que l’actual disponibilitat pressupostària del govern no permet construir el Palau a curt termini.