L’Ajuntament de Tivissa titlla d'«intolerable» el nou tall de subministrament elèctric del divendres

Els serveis jurídics de l’Ajuntament emprendran accions contra Endesa per incompliment de serveis | Este nou tall s’afegix al patit per la població el passat mes de juliol

Redacció
26 de setembre del 2016
Actualitzat el 27 de setembre a les 18:57h
Vista de la població de Tivissa, a la Ribera d'Ebre
Vista de la població de Tivissa, a la Ribera d'Ebre | Wikipedia
L’Ajuntament de Tivissa ha titllat d'"intolerable" el nou tall de subministrament elèctric que va patir la població el passat divendres. Segons ha explicat l’alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, el passat divendres, i durant més de dos hores i mitja, la població va patir un nou tall de subministrament elèctric "que va afectar els veïns i veïnes, el comerç local, i, entre altres, els serveis que s’oferixen al centre de dia i la llar de jubilats". Jardí ha afegit que "ja n'hi ha prou, estem farts que els senyors d’Endesa, una vegada més, no s’han dignat a donar la cara, ni ens han trucat per donar-nos explicacions i, com sempre, amaguen el cap sota l’ala".

Segons l’alcalde de Tivissa, "el servei d’Endesa és un autèntic desastre. Ja no ens valen les seues excuses perquè massa vegades s’ha demostrat que no són veritat". Jardí ha explicat que "a l’indret on Endesa fa un gran negoci patim un dèficit endèmic de la xarxa elèctrica". També ha lamentat que "si tenir instal·lacions nuclears ens ha de privar d’avantatges com pertànyer a la reserva de la Biosfera, si Endesa no ha d'ajudar a les nostres entitats, si han de girar l’esquena a les administracions municipals, si s'han de negar a pagar impostos, si han de contractar mà d’obra que no és de la comarca... de què ens serveix tenir-los aquí?". També ha comentat que "la responsabilitat social corporativa de la companyia és inexistent a Tivissa i a gran part de la comarca perquè ens imposen permanentment una dictadura energètica", ha conclòs l’alcalde tivissà.

Cal recordar que este nou tall de subministrament elèctric s’afegeix al patit per la població de Tivissa el passat mes de juliol. En aquella ocasió, l’Ajuntament de Tivissa va presentar una queixa formal davant el Síndic de Greuges de Catalunya i de les administracions superiors. En este sentit, el Síndic de Greuges de Catalunya va obrir una actuació d’ofici per investigar el tall de subministrament elèctric que va tenir lloc a Tivissa i a altres municipis de la comarca de la Ribera d’Ebre. D’altra banda, els serveis jurídics de l’Ajuntament de Tivissa estudien com emprendre accions contra Endesa per incompliment de serveis, ha informat el consistori.