Una dona de 80 anys es trenca el maluc per una frenada del tren a la Ribera d’Ebre

Les escenes d'amuntagament de passatgers als vagons i els retards, continuen

Imatge del tren entre València i Tortosa d'este diumenge al vespre.
Imatge del tren entre València i Tortosa d'este diumenge al vespre. | Cedida
Redacció
26 de setembre del 2016
Actualitzat a la 13:54h
Una dona de 80 anys va resultar ferida de gravetat este diumenge en un tren de la línia R-15 direcció a Flix. Segons el relat d’una testimoni directe dels fets, Carme Guillén, citada per la Plataforma Trens Dignes, el tren va fer una frenada molt forta i brusca que va fer caure la senyora, amb el trencament del maluc com a resultat de l’accident. En estos moments la dona es troba ingressada a l’Hospital de Móra d’Ebre i ha hagut de ser operada.

“Em diuen que no puc posar denúncia als Mossos perquè la policia local ha dixat marxar el tren i no puc demanar responsabilitat legal”, lamenta Carme Guillén, familiar directa de la dona ferida, que tot i això estudiarà interposar una demanda per responsabilitat civil.

La Plataforma Trens Dignes ha vehiculat les queixes que reben dels usuaris i les han traslladat al Síndic de Greuges. A més d’esta usuària, als viatgers dels trens de les línies R-15 o R-16 que donen servei a les Terres de l’Ebre continuen testimoniant els constants retards dels trens i l’acumulació de persones dins dels vagons. El darrer episodi d’este fet es va donar també este diumenge en el tren regional que connecta València amb Tortosa i que només duia 3 vagons. Un testimoni dels fets relata "l'amuntagament" de la gent i assegura que fins i tot "algunes persones es van desmaiar". Precisament el partit valencià Compromís ha denunciat també la situació que es va viure en este tren i parlen “d’una imatge més pròpia de països subdesenvolupats”.

El senador de la formació Carles Mulet constata "la precarietat d'aquest tram no és nova i es complica amb l'oblit i el menyspreu al que el PP està sotmetent als valencians del nord de Castelló i comarques catalanes veïnes".