Més d'un miler de persones participen en la Festa de la Sega de Deltebre

Les Festes de l’Arròs s’han celebrat novament a la Finca de Bombita una vegada aconseguits els permisos del ministeri d’Agricultura i Medi Ambient i de la Generalitat de Catalunya

Arrossaires seguen a la manera tradicional amb el Mas de Bombita al fons.
Arrossaires seguen a la manera tradicional amb el Mas de Bombita al fons. | Cedida
Redacció
26 de setembre del 2016
Actualitzat a la 13:17h
Les Festes de l’Arròs que organitza l’Ajuntament de Deltebre han tornat a gaudir d’un gran nombre de participants. De fet, han estat més de 1.000 persones les que van visitar la Finca de Bombita durant els transcurs del matí d'este diumenge i les que han pogut conèixer, de primer mà, la manera com es segava antigament l’arròs al Delta de l’Ebre.

Amb estes xifres, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “estem davant d’unes festes plenament consolidades que ens permeten mostrar les nostres arrels a totes les persones que ens visiten”. L’alcalde ha explicat que “s'ha de seguir treballant en la mateixa línia per tal que, any rere any, les Festes de l’Arròs continuen esdevenint un acte de referència per a la gent del municipi, de les Terres de l’Ebre i d’arreu de Catalunya”.

Les Festes de l’Arròs s’han celebrat novament a la Finca de Bombita una vegada aconseguits els permisos del ministeri d’Agricultura i Medi Ambient i de la Generalitat de Catalunya. L’alcalde ha detallat que “la realització d’estes festes en un espai públic, emblemàtic i privilegiat del cor del Delta de l’Ebre donen un clar valor afegit a estes festes”.

La Festa de la Sega va començar a les 9.30 hores amb un esmorzar típic i popular per donar pas, ja a les 11 hores, a l’activitat amb l’arribada i presentació dels segadors i amb la corresponent explicació del procés de la sega. Així, en el transcurs del matí es van demostrar les tasques relacionades amb la sega, ai també es van realitzar visites guiades i altres activitats com ara un mercadet artesanal, demostració de tirar el rall i perxar, jocs tradicionals, tirada de birles, les actuacions de la Colla Sardanista i de Jotes de Deltebre i la Rondalla dels 3 Cantadors.

El tinent d’alcalde d’Afers Interns i Institucionals, Kilian Franch, ha parlat de la “importància de recuperar totes aquelles activitats que ens permeten recordar la nostra història per tal de difondre-la i mostrar-la no només als visitants, sinó també a tota la ciutadania del municipi que les desconeix a causa del pas del temps”. Els actes es van cloure amb els plats típics del Delta de l’Ebre, oferts pels restaurants de Fecotur, i amb una cantada i ballada popular de jotes.