Controlat l'incendi que cremava a Paüls i finalitzat el de l'Ametlla de Mar

L'incendi de Paüls ja s'ha donat per controlat i ha cremat 6.300 metres quadrats d'hectàrees | El foc localitzat a prop de la urbanització de Sant Jordi, a l'Ametlla de Mar, s'ha donat per finalitzat i ha cremat 1,5 metres quadrats d'hectàrees

Flames i columna de fum al fons, prop de la carena de la muntanya, de l'incendi provocat per un llamp a Paüls
Flames i columna de fum al fons, prop de la carena de la muntanya, de l'incendi provocat per un llamp a Paüls | ACN
Redacció / ACN
23 de setembre del 2016
Actualitzat el 02 de març del 2017 a les 20:56h
AMPLIACIÓ 19.50 hores | Sense conseqüències greus

L'incendi que ha cremat esta tarda 6.300 metres quadrats d'hectàrees al terme municipal de Paüls està controlat des de les 18.31 hores, segons fonts dels Bombers de la Generalitat. Igualment, el que estava cremant prop de la urbanització de Sant Jordi, al terme municipal de l'Ametlla de Mar, des de les 19.02 hores l'han donat per finalitzat, i ha cremat 1,5 metres quadrats d'hectàrees. 

Segons les dotacions que s'han desplaçat a la falda de la serra del Montsià, al terme municipal d'Alcanar, després de rebre l'avís, no han trobat cap focus del foc, han apuntat que com no ha parat de ploure per la zona, el foc podria despertar durant les properes hores quan pare la pluja. 

Les mateixes fonts han informat que durant esta tarda també s'ha localitzat un petit foc, de 4 metres quadrats d'hectàrees, al terme municipal de Tivissa, provocat també per la tempesta elèctrica, i han explicat que a hores d'ara ja està extingit.


INFORMACIÓ | Els llamps causen petits focs a tot el territori 

La tempesta elèctrica que hi ha hagut esta tarda a les Terres de l'Ebre ha causat diversos focs forestals en diferents punts del Montsià i el Baix Ebre. El Bombers han donar per estabilitzar el primer que s'ha detectat, que ha començat primera hora de la tarda al terme municipal de Paüls, segons han informat.

L'incendi ha començat a causa d'un llamp a la zona muntanyosa del mas de l'Augeró, prop del punt quilomètric 21 de l'N-230b, la carretera que unix Prat de Comte i el Pinell de Brai amb la carretera C-12. L'avís l'han rebut els Bombers de la Generalitat a les 15.33 hores. En les tasques d'extinció continuen treballant sis dotacions terrestres. Segons fonts dels Bombers, el foc ha arribat a la carena de la muntanya i ha cremat 6.300 metres quadrats d'hectàrees.

Tanmateix, ara hi ha actius dos focs més, causats també per llamps. A les 16.41 hores s'ha rebut l'avís d'un altre petit incendi forestal, en el qual estan treballant cinc dotacions dels Bombers, al terme municipal de l'Ametlla de Mar, concretament a la urbanització de Sant Jordi, prop del quilòmetre 1.112 de l'N-340.

El darrer incendi, l'avís del qual s'ha rebut a les 17.36 hores, s'ha detectat a la falda de la serra del Montsià, al terme municipal d'Alcanar. Actualment, cinc dotacions terrestres estan treballant en l'extinció, però fonts dels Bombers han informat que està plovent a la zona, fet que impedix que puguen treballar en normalitat.