Una nova tecnologia d’impressió 3D desenvolupada a Amposta, premiada a Moscou

Permet obtenir estructures tres vegades més lleugeres que el titani | El guardó obre opcions d'obrir mercat a Rússia

Conferència Mundial de l'Associació Internacional de Parcs Científics i Àrees d'Innovació (IASP), celebrada esta setmana a Moscou.
Conferència Mundial de l'Associació Internacional de Parcs Científics i Àrees d'Innovació (IASP), celebrada esta setmana a Moscou. | Eurecat
Redacció
22 de setembre del 2016
Actualitzat a les 19:12h
Investigadors del laboratori de recerca en materials que el centre tecnològic Eurecat té a Amposta han guanyat el premi Best International Solution a la millor tecnologia de fabricació additiva amb una innovació que permet fabricar per impressió 3D peces reforçades amb fibres de carboni, a la Conferència Mundial de l'Associació Internacional de Parcs Científics i Àrees d'Innovació (IASP), celebrada esta setmana a Moscou.

El reconeixement a la tecnologia d'Eurecat implica l'oportunitat de desenvolupar projectes pilot a la infraestructura pública de Moscou, i obre també opcions d'obrir mercat a Rússia, mitjançant acords amb empreses i parcs tecnològics del país.

En una nota de premsa, el centre tecnològic ha informat que "la nova tecnologia permet obtenir estructures fins tres cops més lleugeres que el titani amb uns costos molt més baixos". Un dels seus avantatges és que permet processar una gran varietat de materials, incloent plàstics, ceràmics i metalls. "Per exemple, permet fabricar una peça d'aliatge de titani reforçada amb fibres de carboni", explica.

Múltiples tecnologies d'impressió 3D
A més, la tecnologia es pot adaptar a múltiples tecnologies d'impressió 3D i permet la fabricació d'estructures altament optimitzades, amb materials d'altes prestacions, de forma que és possible desenvolupar estructures molt més lleugeres i resistents.

Una altra prestació és que permet situar les fibres en totes les direccions amb gran llibertat de disseny. "Això permet reduir encara més el pes de les estructures, el que té un especial interès en sectors com l'aeroespacial", ha explicat l'expert en materials compostos del centre Eurecat, Marc Crescenti.