L'antic edifici dels Josepets d'Alcanar oferirà 76 places d'allotjament com a alberg

La segona fase de la rehabilitació està previst que s'acabe en les pròximes setmanes

Alfons Montserrat, Ivette Fibla i Josep Ramon German durant la visita d'obra de l'edifici dels Josepets
Alfons Montserrat, Ivette Fibla i Josep Ramon German durant la visita d'obra de l'edifici dels Josepets | Cedida
Redacció
22 de setembre del 2016
Actualitzat a les 17:00h
L'edifici dels Josepets d'Alcanar encarrila la recta final de la segona fase de rehabilitació per convertir-se en un alberg. així ho han anunciat durant la visita d'obra l'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, la regidora d'Urbanisme, Ivette Fibla, i el director de l'obra, Josep Ramon German, que també han explicat que es preveu que esta fase s'acabe en les pròximes setmanes.

Antigament, l'edifici va ser una casa de colònies de l'ordre dels Josepets. "Amb esta actuació preservem el patrimoni del municipi i l'utilitzem com a eina de desenvolupament", ha afimat l'alcalde, tot afegint que, “lla previsió és que a finals d'any l'alberg dels Josepets siga ja una realitat".

Per la seua banda, Fibla, ha assenyalat que esta "inversió té un atractiu molt important per al turisme, és de gran importància per a les Cases i per a tot el municipi. A més, és un tipus d'allotjament del que no disposàvem", ha afegit. L'edifici oferirà 76 places d'alberg, i "està destinat al públic familiar, però també a joves i a grups escolars", ha comentat.

Segona fase de rehabilitació
Esta part de l'obra va ser adjudicada a l'empresa BECSA per un import de 763.876,81 euros, amb una subvenció del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) de 664.541,49 euros. Un cop finalitzada la primera fase, consistent en la rehabilitació de l'estructura i l'exterior de l'edifici, els treballs d'esta segona fase consistixen en la redistribució dels espais interiors de l'edifici, així com la instal·lació dels sistemes elèctric i de fontaneria, la climatització i la pintura.

German, de l’empresa d’arquitectura ampostina M6, ha recalcat que en el conjunt de la rehabilitació s’ha fet un esforç important perquè les instal·lacions siguen d'ús sostenible: "S'han recuperat les aigües grises, s'ha instal·lat un sistema d'il·luminació de baix consum i la calefacció s'ha dissenyat per funcionar amb biomassa". "Volem donar un ús pedagògic a les instal·lacions i als recursos que s'utilitzen, que són limitats", ha puntualitzat. I ha destacat que l'edifici ha rebut la qualificació A en eficiència energètica, que és la màxima.

Segons la nota de premsa emesa per l'Ajuntament, el consistori canareu ja ha adjudicat la tercera fase, de manera que les dos fases finals de la rehabilitació puguen ser consecutives. Esta última consistirà en equipar i moblar l'edifici, i s'ha adjudicat a El Corte Inglés per un import de 171.475,03 euros. Una part de l'obra també es finançarà amb una subvenció del PUOSC, un total de 134.968,33 euros.

La regidora d’Urbanisme ha explicat que la proposta d'equipament de l'empresa ha estat d'acord amb l’Ajuntament, seguint el Programa Bàsic d’Albergs, i orientat per l’Agència Catalana de Joventut de la Generalitat de Catalunya. D’esta manera, "quan es licite la gestió com a alberg podrem complir els requisits per formar part de la xarxa d’Albergs de Catalunya", ha conclòs.