Interior preveu deixar la comissaria de Móra d'Ebre sense mossos de trànsit

La direcció del cos preveu reduir de 22 a 16 els sectors existents arreu de Catalunya | Els sindicats critiquen la "retallada" i estimen que la mesura afectarà uns 200 agents

Un agent dels Mossos d'Esquadra de l'equip de trànsit durant un control
Un agent dels Mossos d'Esquadra de l'equip de trànsit durant un control | ACN
Redacció / M.C
22 de setembre del 2016
Actualitzat el 28 de setembre a les 11:16h
La reorganització del mapa de la policia de trànsit que prepara la direcció dels Mossos d'Esquadra preveu eliminar l'equip de trànsit que hi ha actualment a la comissaria de Móra d'Ebre. Juntament amb el sector de la capital de la Ribera d'Ebre, també volen suprimir els de Sant Feliu de Guíxols, Mataró, Igualada, Montblanc i Olot. D'esta manera, la direcció del cos projecta reduir de 22 a 16 els sectors existents.

Des de la direcció de la policia catalana s'ha explicat que la possibilitat de realitzar esta nova reorganització territorial dels efectius de trànsit és gràcies "a la reducció d'accidents greus en comparació a anys enrere", segons ha publicat El Punt Avui. L'altre motiu és la millora de les infraestructures que permeten als agents desplaçar-se amb més rapidesa i comoditat. 

El comissari responsable de Trànsit, Miquel Esquius, ha comentat en una reunió mantinguda amb els sindicats del cos, que encara no hi ha data concreta per a l'execució d'este pla. D'altra banda, des dels sindicats s'ha lamentat esta reorganització, i s'ha criticat que es tracta d'una "retallada".

Pérdua de capacitat de reacció
Un dels membres del sindicat Uspac, Josep Miquel Milagros, ha assegurat que la policia "perdrà capacitat de reacció", i ha criticat que el projecte preveu que, en cas d'accident i si falta una patrulla de trànsit, els agents de seguretat ciutadana puguen fer-se càrrec de la incidència. 

La portaveu del sindicat UGT, Imma Viudes, ha explicat que amb això "hi haurà menys especialistes a peu de carretera, menys vigilància i, per tant, menys prevenció". A més, ha afegit que calculen que "la mesura afectarà a uns 200 agents", i ha comentat que "el problema és que no hi ha una nova promoció de Mossos, i que es necessiten més efectius".

Per la seua banda, el conseller d'Interior, Jordi Jané, ha afirmat que es tracta d'una "decisió operativa del cos presa amb criteris d'eficiència".