La tardor arriba esta tarda amb temps suau i alguns xàfecs aïllats

El canvi d'estació serà a les 16.21 | Les pluges aniran a més el divendres i localment podran ser intenses

Els arbres entre la boira.
Els arbres entre la boira. | Juanma Peláez
Redacció
22 de setembre del 2016
Actualitzat a les 11:11h
Canvi d'estació i canvi de temps. La tardor començarà esta tarda a partir de les 16.21. Ho farà amb un temps suau –amb màximes que en alguns punts de les comarques ebrenques podrien arribar als 27 ºC-. Els núvols, que este matí eren ben presents en alguns punts del litoral, aniran a més al llarg de la jornada. A més, no es descarten alguns ruixats o xàfecs aïllats, sobretot al Baix Ebre i Montsià, tot i que tampoc es descartable a la Ribera d'Ebre o Terra Alta. 

La situació s'embolicarà més de cara al divendres. El cel es taparà ja de matinada i els ruixats començaran a mig matí a la costa i el prelitoral. A la tarda podrà ploure en pràcticament qualsevol punt del país malgrat que els ruixats seran més aviat irregulars. El Servei Meteoròlògic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja ja que en punts del terç oest –especialment al Prepirineu de Lleida- els xàfecs poden anar acompanyats d'aparat elèctric.

El cap de setmana estarà marcat per la variabilitat i la inestabilitat. Els ruixats, en este sentit, poden repetir-se de cara al dissabte i el diumenge a la tarda.