Un estudiant ampostí trenca amb el mite d'humanitats

Joan Antoni Forcadell té la nota més alta de la carrera d'Humanitats a la UAB | Tot i que hagués pogut escollir qualsevol carrera, es va decantar per les lletres quan un professor li va dir que no seria "res" a la vida si estudiava Llengua i Literatura espanyoles

L'ampostí Joan Antoni Forcadell davant la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB
L'ampostí Joan Antoni Forcadell davant la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB | Facebook Joan Antoni Forcadell
M.C
21 de setembre del 2016
Actualitzat el 22 de setembre a les 11:42h
L'ampostí Joan Antoni Forcadell ha trencat amb el mite de l'estudiant d'humanitats, amb una nota d'accés de 13,280 sobre 14, la més alta de la carrera d'Humanitats de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha decidit seguir les seues preferències, i escollir els estudis que el facin feliç.

En una entrevista a El Periódico, explica que no li hagués importat estudiar una carrera de ciències, ja que també li agraden, però comenta que el detonant que el va portar a decantar-se per les lletres va ser quan un professor que li va dir que no seria "res" a la vida si estudiava Llengua i Literatura espanyoles.

Va estudiar a l'institut Ramon Berenguer IV d'Amposta, i el seu treball de recerca sobre Sebastià Juan Arbó va ser premiat en diverses ocasions. Comenta que va descobrir la seua afició a l'òpera a través de vídeos del Youtube, i ara és cantant líric.

Preferix invertir el temps en ser feliç
Afirma que li agradaria ser editor o corrector literari, encara que no sap on estarà d'aquí a 5 anys, este temps el preferix invertir en ser el més feliç possible, "ja que realment és per al que hem vingut a esta vida", comenta. 

Per argumentar la seua elecció, llança la pregunta a l'aire de si hi ha alguna cosa més noble que fer una pel·lícula que faça feliç la gent durant una estona: "Això és fonamental", es respon.

Es mostra infinitament agraït pel suport que ha tingut de la seua mare i de la tutora del seu treball de recerca, Maria Gallego, qui, segons Forcadell, ha estat una mentora i una guia per a encarrilar la seua carrera.

Per tancar l'entrevista, quan se li pregunta sobre la possibilitat d'accedir a un beca a una universitat estrangera, respon que a Amposta té coses que a fora no les podrà tenir mai, com per exemple sa iaia, i assegura que poder disfrutar d'ella és molt més important que qualsevol estudi que pugue cursar a l'estranger.

Llegeix l'entrevista sencera a El Periódico.