La Ràpita es promociona com a port de creuers a la fira Seatrade Med

Juntament amb Palamós i Roses, la localitat continua promocionant-se per reemprendre l'activitat creuerística de cara a properes temporades

Redacció
21 de setembre del 2016
Actualitzat a les 17:12h
La Ràpita participa a la fira Seatrade Cruise Med 2016, juntament amb Palamós (Baix Empordà) i Roses (Alt Empordà), de la mà de l’empresa pública Ports de la Generalitat, per donar a conèixer els serveis de les instal·lacions portuàries i l’oferta com a destinació turística a les companyies de creuers, associacions, touroperadors i agents, segons ha informat l'Ajuntament de La Ràpita i Ports de la Generalitat en una nota.

L’edició bianual del fòrum Seatrade Cruise Med enguany se celebra del 21 al 23 de setembre a Santa Cruz de Tenerife. Ports de la Generalitat participa al pavelló de Medcruise, associació de ports amb creuers a la Mediterrània, com a Ports of Catalonia. La Ràpita compta amb la representació de la regidora de Turisme, Rosa Anglès, i el coordinador de l'Estació Nàutica, Jordi López.

L’acció comercial de les instal·lacions portuàries de Palamós, Roses i La Ràpita i la seua àrea d’influència, es realitza a través de Costa Brava Cruise Ports i Delta Ebre Port. Dos marques, fruit d’acords institucionals, que responen a la demanda de les companyies de creuers que busquen la sinergia entre port i destinació, per facilitar conjuntament uns serveis i una oferta del territori als turistes més exigents. La Generalitat i les institucions locals s’han compromès a refermar i treballar pel creixement de l’activitat creuerística a la Costa Brava i a les Terres de l’Ebre. Cal recordar que La Ràpita no ha tingut este estiu activitats de creuers perquè l’única companyia que des del 2014 feia escala al port rapitenc, Star Clippers, va decidir enguany modificar la ruta del seu veler Star Flyer oferir noves destinacions als seus clients potencials. Davant estos motius empresarials adduïts, la localitat continua promocionant-se de cara a continuar el camí encetat en properes temporades.

Boutique Ports
Els ports de Palamós, Roses i La Ràpita, i el seu entorn, formen part del projecte Boutique Ports, una iniciativa que es desenvolupa a la Mediterrània occidental per donar a conèixer rutes singulars destinades al mercat de les companyies de creuers de luxe. Este projecte es presentarà en un dels debats organitzats a la Seatrade Cruise Med, a Santa Cruz de Tenerife.

Ports ha explicat que "la marca Boutique Ports va adreçada a un públic exigent, d’alt poder adquisitiu que acostuma a viatjar en creuers de gamma alta a la recerca de destinacions singulars. Els passatgers podran fer rutes per estos ports, i visitar els encants culturals, històrics i els valors naturals de les seues ciutats i del seu entorn."