Hife posa en servei, de prova, un bus entre les Terres de l'Ebre i la UAB a demanda dels estudiants

El nou servei es testarà fins a finals d'any | Els usuaris s'estalviaran més d'una hora de viatge

ACN
21 de setembre del 2016
Actualitzat el 11 de novembre a la 13:59h
Nou servei de bus des de les Terres de l'Ebre a la UAB
Nou servei de bus des de les Terres de l'Ebre a la UAB | Hife
L'empresa de transport per carretera Hife incorporarà, a partir de divendres, 23 de setembre, un nou servei de bus des de les Terres de l'Ebre pensat, sobretot, per als estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) del campus de Bellaterra. Fins a finals d'any, l'expedició d'anada a Barcelona dels diumenges a les 18.20 hores anirà fins a Bellaterra després de fer parada a la connexió amb l'aeroport del Prat i Barcelona. També l'autobús que surt de Barcelona els divendres a les 15.10 hores arrencarà des de Bellaterra abans de passar per la capital catalana i l'aeroport.

En este període de tres mesos es testarà la demanda del servei, que ja es va intentar oferir, sense èxit, fa deu anys. Caldrà una trentena d'usuaris perquè siga rentable. Si se supera esta xifra, Hife ha planificat que el servei es face directe des de Bellaterra fins a les Terres de l'Ebre, sense parar ni a Barcelona ni al Prat.

Una hora menys de viatge
Un dels principals avantatges del nou servei de bus és l'estalvi en més d'una hora del temps de viatge per arribar al campus de Bellaterra des de les Terres de l'Ebre. Actualment, per fer este trajecte cal escollir entre diferents combinacions de transport públic, totes amb transbord obligatori des de Barcelona.

El servei directe ha estat una "reivindicació" que han fet arribar alumnes i famílies a l'empresa que gestiona el transport públic per carretera a l'Ebre. Com es va intentar fa una dècada sense que quallés, Hife inicia ara una mena de prova pilot de tres mesos, fins a finals d'any, per quantificar la demanda. Si fos suficient per la rendibilitat del viatge, este servei s'oferiria la resta del curs, i també els propers anys, sense que l'autocar haja de passar per la capital catalana ni per la parada de connexió amb l'aeroport del Prat. 

Això implica arribar a Bellaterra des de Tortosa en poc més de dos hores i trenta minuts, fent les parades de la freqüència habitual del bus, o fer-ho en poc més de dos hores si la connexió és directa al campus universitari. El bus pararà a l'avinguda Can Domènech, davant l'Hotel Campus de Bellaterra, i el preu serà de 11,50 euros si es disposa de la targeta T-10. 

Nous vehicles
Hife també estrena este divendres tres nous vehicles per a les seues rutes a Tarragona i Barcelona. Es tracta de nous autocars dotats amb wifi, lavabo i més espai per a atendre usuaris amb mobilitat reduïda que utilitzen cadira de rodes. "Són noves unitats i tenen cinc centímetres més de distància entre els seient, motoritzacions Euro6, i prestacions de tecnologia, comoditat i seguretat que són l'últim en el mercat", ha explicat el president d'Hife, Josep Maria Chavarria.

Chavarria ha remarcat que l'empresa manté el compromís de renovar i modernitzar la seua flota que ja supera els 200 vehicles, i ha recordat que Hife compta amb més de 350 treballadors en el conjunt d'empreses del grup. 

El president de la companyia també ha comentat els bons resultats del servei de connexió amb transport per carretera des de les Terres de l'Ebre fins a l'aeroport del Prat. Este passat estiu, de mitjana diària, s'han traslladat més de 100 usuaris. Tot i que la xifra baixarà "substancialment" durant l'hivern, la valoració del servei és molt positiva. "Apostem pel territori i veurem ara quina és la resposta al servei de Bellaterra", ha afirmat Chavarria.