El PSC d'Amposta proposa crear la figura del vigilant cívic

Segons els socialistes, permetria alleugerir la feina dels agents de la guàrdia urbana en temes relacionats en la convivència i que afecten l’ús de l’espai públic

Anna Maria Tomàs i Francesc Miró, regidors del PSC d'Amposta.
Anna Maria Tomàs i Francesc Miró, regidors del PSC d'Amposta. | Cedida
Redacció
21 de setembre del 2016
Actualitzat a les 12:21h
El portaveu del PSC a l’Ajuntament d’Amposta, Francesc Miró, ha fet públic que el grup municipal socialista presentarà una moció al ple municipal demanant la creació de la figura del vigilant cívic com a complement a les tasques de vigilància relacionades amb la convivència i el civisme de l’espai públic al municipi.

Segons ha explicat el portaveu socialista, “volem que les places d'estos nous agents cívics siguen destinades a ampostins i ampostines majors de 45 anys que estan a l’atur. Tinguem present que este és un dels col·lectius més directament colpejats per la crisi econòmica i amb la taxa d’atur més elevada. Estes persones es podrien incorporar a la vigilància cívica a través de plans d’ocupació municipals convocats a tal efecte”.

Francesc Miró també ha defensat la necessitat d’elaborar un reglament dels vigilants cívics a fi i efecte de determinar les seues atribucions i responsabilitats. Entre les seues funcions estarien donar informació sobre els usos de l’entorn natural d’Amposta així com conscienciar als usuaris sobre el possible impacte que té la pressió constant d’un determinat ús sobre els parcs, jardins i zones verdes de la ciutat.

“Creiem sincerament que la creació d’esta figura del vigilant cívic tindria un extraordinari impacte positiu per Amposta i la seua gent. D’una banda permetria alleugerir la feina dels agents de la guàrdia urbana en temes relacionats en la convivència i que afecten l’ús de l’espai públic i  de l’altra facilitaria l’ocupació dels aturats i aturades majors de 45 anys i milloraria també la conservació de l’entorn natural i la convivència entre els diferents usos”, ha explicat Miró.

En la mateixa línia, este servei de vigilància cívica podria ser emprat per reforçar activitats auxiliars com ara la sortida dels infants dels centres escolars, la vigilància dels equipaments esportius, l’ús de bicicletes per les voreres, etc. Això sí, sempre sota l’autoritat de la policia local i sense que els agents cívics tinguessen poder sancionador.