Alumnes d'escoles de Tortosa acompanyen agents de la Policia Local per identificar infraccions

L'Ajuntament ha organitzat diverses activitats en el marc de la Setmana de la Mobilitat

Cartell de la Setmana de la Mobilitat a Tortosa
Cartell de la Setmana de la Mobilitat a Tortosa | Ajuntament de Tortosa
Redacció
16 de setembre del 2016
Actualitzat a les 17:46h
L'Ajuntament de Tortosa comença avui un programa d'activitats en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb l'objectiu de "fomentar el transport públic, els desplaçaments a peu i en bicicleta i les actituds responsables", explica el Consistori en una nota de premsa. 

Un dels actes més singulars és el 'Peque-agents de mobilitat', en el què alumnes de diverses escoles de Tortosa han d'acompanyar agents de la Policia Local per la via pública amb l'objectiu d'identificar infraccions de trànsit, com aparcaments indeguts, o conductes incíviques, com llençar brossa fora de la paperera.

També es farà el tradicional concurs de dibuix entre els escolars de Tortosa, que tindrà lloc el proper dimarts a la Hife i on es donarà a conèixer el funcionament del transport públic, i s'informarà del funcionament dels vehicles elèctrics, amb la col·laboració de l'Institut Català de l'Energia. Finalment, diumenge 25, la Penya Ciclista Baix Ebre organitza una nova edició de la Festa de la Bicicleta, que farà el recorregut Tortosa-Campredó.

L regidora de Mobilitat, Meritxell Roigé ha recordat que "el Govern municipal manté com a prioritat els objectius que establix la Setmana de la Mobilitat, fomentant l'ús del transport públic, amb la important rebaixa de tarifes i millora de rutes, el nou bus llençadora a l'Hospital Verge de la Cinta, la creació de nous trams de carril bici, i l'aposta pels itineraris a peu en detriment de l'ús del vehicle particular", afirma.