Trens Dignes denuncia que els horaris de l'R16 amaguen 169 minuts de retard cada dia

La plataforma rebutja la nova Taula de Mobilitat com a alternativa a l'Autoritat Territorial de Mobilitat que reclamen que s'implante a l'Ebre

La Plataforma Trens Dignes ha fet una roda de premsa este dijous.
La Plataforma Trens Dignes ha fet una roda de premsa este dijous. | ACN
Redacció
15 de setembre del 2016
Actualitzat a les 16:10h
La Plataforma Trens Dignes de les Terres de l’Ebre denuncia que des de la posada en funcionament dels nous horaris a la línia R-16 entre Tortosa i l’Estació de França de Barcelona s’amaguen 169 minuts de retard "robats" que no apareixen a l’estadística.  “Són retards oficialitzats que queden maquillats i que caldria sumar als ja existents”, afirmen.
 
La xifra de 169 minuts surt de sumar els minuts de trajecte que s’han ampliat a cada tren afectat, concretament en 16 dels 20 que circulen diàriament entre Tortosa i Barcelona i viceversa. “Ampliar el temps de recorregut i dir que, així, es millora la puntualitat és fer trampa”, lamenta la plataforma.
 
Trens Dignes celebra, d’altra banda, la reparació de l’avaria ala subestació de Montroig del Camp i destaca que “la pressió ciutadana hi ha jugat un paper important”, de tota manera, lamenten que s’haja tardat tres mesos en solucionar el problema.
 
Respecte a l’anunci fet este matí per la Generalitat dient que interposarà un contenciós a l’Estat perquè inste Adif a complir amb les seues obligacions, Trens Dignes recorda que “des del 16 de juny i fins ahir, s’han fet quatre anuncis públics en el mateix sentit. Esperem que a la quinta vage la vençuda”, etziben. Així mateix lamenten que la plataforma no fos informada de la visita del Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, este dimecres a les Terres de l’Ebre.
 
Per últim, Trens Dignes continua reivindicant la creació de l’Autoritat Territorial de Mobilitat, com a instrument de participació i de planificació de la mobilitat del territori i rebutja la creació de la Taula de Mobilitat de les Terres de l'Ebre, anunciada este dimecres per Rull, com a substitutiva de l'anterior.