La nova temporada de 'Dissabtes de teatre' d'Ulldecona aposta pels nous formats i la creativitat

La programació inclou nou representacions, que comencen el 17 de setembre

Presentació de la nova temporada dels Dissabtes de Teatre d'Ulldecona, este matí.
Presentació de la nova temporada dels Dissabtes de Teatre d'Ulldecona, este matí. | Cedida
Redacció
06 de setembre del 2016
Actualitzat el 07 de setembre a les 8:54h
Nous formats d’espectacles més creatius. És la línia que definix l'aposta de la tretzena temporada de Dissabtes de teatre d’Ulldecona, que amb el patrocini de l’Ajuntament del municipi, iniciarà les representacions el 17 de setembre i les allargarà fins a l'abril de l'any que ve, amb un total de nou funcions. Inclourà espectacles de molts gèneres escènics, com ara circ, dansa contemporània, teatre visual i les teatre musical, una compilació d’arts escèniques per tal d'acostar la cultura al públic de banda i banda del riu Sénia.

L'organització, Ull de Teatre, vol així mantindre i augmentar el públic fidelitzant espectadors de totes les edats. Esta nova temporada ha apostat també pel públic jove per apropar-lo més al teatre. Muntages musicals força exitosos, com Aladdin i El Mago de Oz són una forta aposta en la franja de 10 a 16 anys.

La pretensió és que el conjunt de programació continue la tendència a l'alça i que l'Orfeó Montsià d'Ulldecona es mantinga com a referent de la difusió de les arts escèniques a través de la Fundació Xarxa d'Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya.

L'arrancada de la programació de la 13a temporada es farà amb L'Endrapasomnis de la Cia. Teatre al Detall, un conte original de Michael Ende, adaptat per Jordi Palet. Una excepcional fusió del teatre amb música en directe. L'acompanyament sonor de tota la funció va a càrrec de La Tresca i la Verdesca, un grup de gran reconeixement professional. D'este projecte en surt un disc L'Endrapasomnis”, nominat als premis Enderrok com a millor disc familiar 2014.

Pel que fa a la funció de circ, l'espectador gaudirà d'una atractiva i divertida combinació entre una escala d'equilibris, un trapezi i un contrabaix. Esquerdes, de la companyia Hotel Iocandi, és un espectacle fresc, variat, il·lustratiu i divertit, amb un llenguatge propi entre la comèdia i la tragèdia. Els seus intèrprets han estat premiats com a Millor Espectacle de Circ 2015 als premis Zirkolika, a banda de les nombroses actuacions a l'Estat i Europa.

El món de la dansa i el teatre visual arribaran amb la companyia L'Animé. Bhrava! esdevé un espectacle d'una força expresivitat visual amb la història d´una xiqueta com a protagonista – un titella sense cos – amb una gran dosis d'arts escèniques franceses inclosa la música original. Este treball, a banda d´haver rodat molt, va tindre una participació important al Festival Internacional de Teatre per a nens de Bucarest i ha fet temporada al SAT Teatre de Barcelona.

Espectacles musicals
Amb el segon bloc de la temporada 2016-2017, el teatre musical marcarà la pauta de la programació. El primer dissabte del mes de desembre arribarà un dels premis finalistes de musicals Broadway Wold Espanya com a millor musical infantil: El gran llibre màgic de la veterana companyia T-Gràcia. Humor, música, titelles i trucs de màgia formen part d'este musical familiar que canvia els finals dels contes.

Una altra aposta destacada és Aladdin#ThePopMusical basat en Aladí i la llàntia meravellosa. Una comèdia divertida i actual amb molta marxa, plena de talent i whatsApps, qüestionant la repercusió que podria tindre la fama en un món que gira ràpid i busca immediatesa mediàtica.

Al febrer, un altre dels noms més esperats de la programació és la innovadora adaptació teatral d'El Mag d’Oz – versió en català – de la companyia barcelonina Believe Teatro. Un espectacle coral amb catorze intèrprets i un potent equip tècnic de producció on s'hi barreja la música, la dansa, ombres xineses i escenaris animats amb interacció amb els actors.

Encara al febrer, coincidint amb el carnaval a Ulldecona, l'espectacle més participatiu de carrer: amb dosis d´aventura, fantasia i molt d'humor els Trastos Band Quartet&Troupe de Pallasos de la companyia de Jaume Ibars ompliran de vida el carrer major i la plaça Sales i Ferré.

Una de les companyies que mai defrauda i atrau l'interés de grans i menuts pels diferents nivells de lectura al seus espectacles és El Cau de l'Unicorn. Akäshia, el viatge de la llum és un musical de grans titelles i actors en llum negra. Esta vegada ha incorporat nous tipus d'iluminació i nous materials per als titelles i decorats, tot cercant noves formes d'expressió teatral.

La programació es completa amb la nova creació de la companyia sabadellenca Engruna Teatre. Loops, un joc sobre el pas del temps amb actrius, titelles i música en directe amb dos personatges: l'experiència i la inexperiència. Un d'aquells espectacles imprescindibles que reforça un bon final de temporada.

L’organització posa a l'abast la web www.ulldeteatre.org per fer el seguiment de les funcions i la venda en línia de totes les sessions numerades que permetrà en temps real informar de l'aforament de cada espectacle, sense cap cost addicional. Les representacions es faran al teatre Orfeó Montsià d'Ulldecona els dissabtes a les sis de la tarda.