L'Escola d'Art de la Diputació a Tortosa s'obre a nous públics

La teoria de l'art, les arts visuals i les arts digitals s'incorporen a l'oferta formativa | El centre també oferirà formació especialitzada adreçada a professionals de l'art, la cultura i el patrimoni | Les matriculacions ja estan obertes

El diputat de Cultura de la Diputació, Joan Olivella; la responsable de l'àrea, Pilar Casas, i la directora de l'Escola d'Art, Pilar Lanau, han presentat la nova proposta formativa
El diputat de Cultura de la Diputació, Joan Olivella; la responsable de l'àrea, Pilar Casas, i la directora de l'Escola d'Art, Pilar Lanau, han presentat la nova proposta formativa | Cedida
Redacció
06 de setembre del 2016
Actualitzat a les 15:29h
L'Escola d'Art de la Diputació a Tortosa ha presentat este dimarts la nova i reorientada proposta formativa, que a partir d'este curs s'incrementa i esdevé més flexible amb l'objectiu d'arribar a més públics i fer de l'escola un centre encara més obert al món. Les arts plàstiques com la ceràmica, la pintura, el gravat i la restauració seguiran formant part del programa formatiu del centre, amb cursos adreçats al públic en general, que a partir d'ara es complementaran amb noves propostes com la teoria de l'art, les arts visuals o les arts digitals. Estes últimes apliquen les noves tecnologies al món artístic per adaptar l'oferta a les demandes i necessitats actuals.

A banda dels cursos dirigits a la ciutadania en general, enguany l'escola aposta per la formació especialitzada adreçada a professionals (indústries de l'art, cultura i patrimoni artístic, professionals de l'educació artística, ajuntaments, entitats etc.). En este sentit, s'han programat tot un seguit de càpsules formatives pensades per facilitar recursos i millorar les capacitats i les aptituds dels professionals de l'art, la cultura i el patrimoni. Amb esta nova orientació, el centre vol arribar a nous sectors i impulsar, encara més, l'art i la cultura al territori. Les matriculacions per a tots els cursos es podran efectuar a partir d'este dimarts 6 de setembre.

El diputat de Cultura de la Diputació de Tarragona, Joan Olivella; la responsable de l'àrea, Pilar Casas, i la directora de l'Escola d'Art, Pilar Lanau, han estat els encarregats de presentar la nova proposta formativa per al curs 2016-2017, un programa ampliat que aposta per la innovació i l'excel·lència i que oferix més diversitat i flexibilitat d'horaris, preus i combinacions amb l'objectiu d'arribar a més públics i facilitar així l'accés a la formació artística.

Una escola oberta al món

En esta nova etapa, l'Escola d'Art de Tortosa no només impulsarà la seua vessant formativa, sinó que també promourà projectes artístics i culturals dirigits a tota la ciutadania, com la recent proposta Anys de llum a la ciutat, un compendi d'exposicions i activitats que a final del 2015 van donar a conèixer la transformació de la ciutat de Tortosa al tombant dels segles XIX a XX. Així mateix, el centre programarà una agenda d'activitats obertes al públic a partir de les dinàmiques pròpies de cada curs o taller, d'esta manera, obrirà encara més les portes a la ciutadania per configurar-se com un centre cultural a la ciutat i al territori. Finalment, l'Escola d'Art de Tortosa seguirà treballant en la conservació, restauració i difusió del patrimoni cultural amb interessants i renovades propostes en este sentit.

L'activitat 'Alumne per un dia' permetrà provar els tallers de forma gratuïta

Una altra de les novetats d'este curs és l'activitat Alumne per un dia, una jornada de portes obertes que tindrà lloc el 14 de setembre i que servirà per presentar l'escola a la ciutadania i per captar nous alumnes. Els participants en esta activitat podran apuntar-se, de forma gratuïta, a tallers sobre diferents disciplines i conèixer, així, el centre i la tasca que s'hi desenvolupa.