​L'Ajuntament de Tortosa instal·la una càmera de videovigilància al nucli antic per controlar el trànsit

El punt de control s'ha posat a la plaça Montserrat, amb l'objectiu de reduir estacionaments indeguts i contribuir a la pacificació del trànsit

Nova càmera instal·lada a la plaça Montserrat.
Nova càmera instal·lada a la plaça Montserrat. | Cedida
Redacció
30 d'agost del 2016
Actualitzat a les 12:44h
Un dels punts més transitats del nucli antic de Tortosa, la plaça Montserrat, que dóna accés al carrer Montcada, estrena avui una càmera de videovigilància destinada a controlar el trànsit, lluitar contra les infraccions circulatòries -especialment estacionaments indeguts- i millorar la seguretat dels vianants. La Policia Local controla la càmera de manera remota, de manera que pot detectar en temps real les possibles infraccions, prendre nota de la matrícula i fer la corresponent sanció. La regidora de Mobilitat, Meritxell Roigé, acompanyada de l'inspector en cap de la Policia Local, Jesús Fernández, n'ha informat este matí.

Roigé ha explicat que esta iniciativa s'emmarca dins l'aposta que el govern municipal manté pel centre històric i per fer una ciutat més amable i segura per als vianants. La regidora ha recordat que una vegada entre en servei l'edifici de les delegacions, al carrer Montcada, este punt de la ciutat registrarà un increment del trànsit de vehicles i de persones, aspecte que reforça la necessitat d'un sistema de videovigilància com el que s'estrena avui. A la ciutat hi ha una altra càmera instal·lada a l'església del Roser que permet controlar el trànsit del pont de l'Estat. El cost d'este aparell i del software ha estat de 1.800 euros. La instal·lació s'ha fet amb recursos propis.