El Consell Comarcal del Montsià imparteix nous cursos de vetllador escolar i monitor de menjador

El primer s'impartirà a Ulldecona els dies 1, 2, 8 i 9 d’octubre i el segon a la Ràpita els caps de setmana del 15,16 i 22 d’octubre

Redacció
30 d'agost del 2016
Actualitzat a les 11:17h
El Consell Comarcal del Montsià, per mitjà de l’Àrea de Joventut i amb la col·laboració de la Xarxa de Serveis d’Informació Juvenil «Montsià Jove», ha organitzat per als dies 1, 2, 8 i 9 d’octubre un curs de vetllador escolar, impartit per l’Escola de l’Esplai de Tarragona a la Casa de Cultura d’Ulldecona.
 
El curs, d’una durada de 40 hores, és un recurs més per al personal de suport a l’aula, monitors de lleure, de menjador i transport escolar i d’educadors que treballen en l’àmbit de escola i l’educació. S’adreça a totes aquelles persones que vulguen iniciar-se en el món de l’educació formal amb infants amb necessitats educatives especials.
 
Tots els qui decidisquen formar-se en este àmbit adquiriran les competències mínimes professionals per exercir les funcions de vetllador escolar a l’aula. La formació els proporcionarà els coneixements teòrics bàsics de referència del desenvolupament infantil i juvenil, així com els principals trastorns que s’hi puguen presentar. L’alumnat disposarà dels coneixements procedimentals pràctics per dissenyar, desenvolupar i avaluar activitats educatives, s’aproparan al món escolar i al seu funcionament i obtindran destreses de treball en equips multidisciplinars.
 
Els Punts d’Informació Juvenil de la comarca del Montsià, Oficina Comarcal de la Joventut i Oficina Jove, tramitaran les inscripcions a partir del proper 1 de setembre fins al 14 del mateix mes. El preu d’aquesta formació és de 90,79 euros i compta amb el suport de la Direcció General de Joventut.

Curs de monitor de menjador
D'altra banda, ​els serveis comarcals de joventut, per mitjà de la Xarxa de Serveis d’Informació Juvenil «Montsià Jove» ha organitzat els caps de setmana del 15,16 i 22 d’octubre un  curs de monitors de menjador escolar d’una durada de 20 hores. El Casal Cultural El Maset de Sant Carles de la Ràpita serà la seu on es durà a terme.
 
Esta formació pretén dotar els alumnes d’unes nocions bàsiques del que és un menjador escolar, la seua funció dins de l’educació i els recursos més utilitats en este àmbit. En esta ocasió, serà la Fundació Pere Tarrés l’encarregada de conscienciar de la intervenció educativa dels monitors de menjadors escolar i de facilitar les eines i els recursos per fer dels menjadors escolar un espai educatiu de lleure.
 
Les persones interessades es poden inscriure a partir de l’1 de setembre i, fins al 14 del mateix mes, al Punt d’Informació Juvenil del seu municipi, Oficina Comarcal de la Joventut i Oficina Jove del Montsià. El preu d’esta acció formativa és de 49,45 euros i compta amb el suport de la Direcció General de Joventut.