L'Ajuntament de Tortosa refà els horaris i els recorreguts de les noves línies urbanes de bus

Un bus llançadora connectarà l'entrada de Tortosa amb l'hospital Verge de la Cinta

Els busos de la línia L-3 ja no faran parada a l'avinguda Generalitat
Els busos de la línia L-3 ja no faran parada a l'avinguda Generalitat | Cedida
Redacció / ACN
29 d'agost del 2016
Actualitzat el 30 d'agost a les 10:18h
L'Ajuntament de Tortosa ha rectificat el traçat i els horaris de les línies L-2 i L-3 de bus urbà que va estrenar a principi de juliol. Els canvis es basen en una ampliació de freqüències, fins a dos més en cada línia, i en la modificació del traçat de la L-3, que arribarà fins als centres educatius de Sant Llàtzer. D'esta forma l'Ajuntament vol "ajustar millor" el servei. Segons han explicat l'alcalde Ferran Bel i la regidora de Mobilitat, Meritxell Roigé, les modificacions les han motivat les recomanacions dels tècnics i els suggeriments de veïns, algun centre educatiu i diversos particulars.

En concret, s'han afegit dos freqüències a la L-2 (Tortosa Centre-Sant Llàtzer-Hospital), una les 14 h i una altra a les 20 h, i les sortides seran cada mitja hora al matí i cada hora a la tarda. La línia L-3 (Tortosa Centre-Rastre-Remolins-Sant Llàtzer) també tindrà dos autobusos més, a les 14.30 h i a les 20.30 h, s'ampliarà el recorregut fins a la plaça la Unió de Sant Llàtzer i es modificarà la ruta, passant ara per l'avinguda Felip Pedrell, Lleida, Moreira i Rosselló, per tal d'evitar l'avinguda Generalitat.

Al llarg de l'estiu, l'oposició ha criticat durament el nou contracte del servei de bus urbà de Tortosa. El PSC va apuntar a les "queixes i incomoditats" dels usuaris per l'anul·lació d'algunes parades i la modificació dels recorreguts. En este sentit, Enric Roig recordava que per anar de Sant Llàtzer a Remolins "es triga una hora quan abans s'hi trigava 15 minuts" i que el nou recorregut que travessa el centre sembla el "d'un bus turístic".  Des de Movem Tortosa van proposar la creació d'una taula pel transport públic per buscar solucions "al desgavell" de les noves línies de bus i van acusar el govern muncipal de CiU i ERC de "tirar pel dret" i haver actuar sense consensuar-ho amb els veïns i l'oposició.

Un bus llançadora connectarà l'hospital Verge de la Cinta
Dilluns també s'ha presentat el nou servei de bus llançadora que pretén millorar la mobilitat i l'accessibilitat a l'hospital Verge de la Cinta i que començarà a circular a partir del 12 de setembre. La línia servirà per complementar el trajecte que ja realitza la L-2 fins al centre sanitari. Esta mesura és la primera de les actuacions del pla de mobilitat per a l'hospital en què treballen l'Ajuntament i el departament de Territori i Sostenibilitat.

Els busos llançadora sortiran cada mitja hora (entre les 7.45 h i les 19.15 h) des de l'entrada de Tortosa, entre l'avinguda Generalitat amb el carrer Mossèn Bellpuig, i només tindran aturada a l'estació d'autobusos. El preu del bitllet serà d'1 euro i els usuaris de la T-10/120 podran pujar-hi amb el mateix bitllet. El servei es complementarà amb l'habilitació d'un aparcament controlat al costat de la parada, a l'entrada a la ciutat, que serà gratuït pels pacients i usuaris de l'hospital. La inversió que farà el departament, titular del solar, serà de 310.000 euros i estarà enllestit durant el primer trimestre del 2017.