Desmantellada una organització dedicada a la distribució de cocaïna a la Ràpita i Amposta

La Guàrdia Civil deté 4 persones: el responsable (de nacionalitat espanyola), un colombià, un pakistanès i una italiana

Material intervingut per la Guàrdia Civil durant l'operatiu.
Material intervingut per la Guàrdia Civil durant l'operatiu. | Cedida
Redacció
29 d'agost del 2016
Actualitzat a les 20:33h
Un operatiu de la Guàrdia Civil ha desmantellat a la Ràpita una organització que es dedicava a la distribució de cocaïna a la zona. Tot i que l'operatiu es va dur a terme la setmana passada, el cos policial no n'ha informat oficialment fins avui.

En total, es van registrar tres habitatges a la Ràpita i un local a Amposta i s'han detingut a 4 persones: el responsable (de nacionalitat espanyola), un colombià, un pakistanès i una italiana. En l'operatiu també s'han intervingut 175 grams de cocaïna, 8 bàscules de precisió, substàncies per al tall, una premsa hidràulica, més de 19000 euros, 2 vehicles i una arma de foc amb cartutxos.

Gràcies a la col·laboració ciutadana es va tenir coneixement que una persona es dedicava a distribuir cocaïna "al detall" a la Ràpita i poblacions limítrofes. Es tracta d'un individu que no realitzava cap tipus d'activitat laboral i la seua dedicació era exclusivament la distribució d'esta substància, tant al seu domicili com als llocs que acudia previ encàrrec. La Guàrdia Civil va iniciar una investigació encaminada a aclarir els fets, així com esbrinar la possible participació d'altres persones.

L'estreta col·laboració i participació de la Policia Local de Sant Carles de la Ràpita va permetre als investigadors que poder obtenir tots els indicis necessaris per judicialitzar la investigació.

Per la seua banda la Policia Local d'Amposta va col·laborar en les investigacions del local dedicat a "guarderia" que hi havia en esta localitat.

Els detinguts, juntament amb la substància i altres efectes intervinguts han estat posats a disposició del Jutjat d'Instrucció número 2 dels d'Amposta.

Modus operandi

Es tracta d'una organització perfectament estructurada, pel que fa a les tasques que cada membre exercia dins d'ella. El responsable custodiava, elaborava, preparava per a la seua distribució i emmagatzemava la droga en un local que utilitzava com a "guarderia", a Amposta.

En funció de les quantitats requerides, efectuava la distribució sempre en quantitats reduïdes per dificultar una possible intervenció policial. D'una banda venia directament a consumidors habituals i per una altra facilitava als altres membres de l'organització la droga perquè al seu torn la distribuïssin.

Segons la Guàrdia Civil, esta operació té una gran repercussió social en aconseguir eradicar la venda de substàncies tòxiques que generaven la sensació d'inseguretat produïda pels moviments de persones que acudien als habitatges per a l'adquisició d'estes substàncies.