Nuvolades durant tota la setmana i baixada de temperatures

Tot i que no es descarta algun ruixat de cara dimecres o dijous, sembla, ara per ara, poc provable al sud del país

Redacció
29 d'agost del 2016
Actualitzat a la 13:20h
1200_1472469349meteo
1200_1472469349meteo
L'estiu comença a donar signes d'arribar a la seua fi. Si ahir les nuvolades ja es feien ben presents en alguns punts de les Terres de l'Ebre, podem dir que han vingut per quedar-se durant tota la setmana. Això anirà acompanyat d'una baixada generalitzada de les temperatures. Mentre les màximes se situaran entre els 29 i els 31 anys a les 4 comarques del territori, les mínimes rondaran els 19 graus i fins i tot podrien caure fins al 16 en algun punt de la Ribera d'Ebre.

Tot i que no es descarta algun ruixat de cara dimecres o dijous, sembla, ara per ara, poc provable al sud del país. Protecció Civil ha emès una prealerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya Inuncat per la previsió d’algunes incidències amb caràcter local conseqüència de les pluges previstes a partir del migdia. En principi, però, este avís no afecta a les Terres de l'Ebre, sinó que se centra en especial a la Garrotxa i el Ripollès, sense descartar afectacions a les comarques de Girona més al sud com el Gironès o el Pla de l’Estany. 
 
Segons els Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) es preveuen pluges d’intensitat superior a 20 l/m2 en 30 minuts a partir d’avui a tota la meitat nord-est amb més probabilitat a les comarques de la Garrotxa, Ripollès, Berguedà i Osona. Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment amb calamarsa o pedra.
 
La inestabilitat es mantindrà de cara a dimarts quan l'afectació se centrarà al litoral i prelitoral de la costa central.