Tres unitats d'infermeria del Verge de la Cinta, seleccionades per al projecte 'Sumem excel·lència'

L’objectiu és avaluar els efectes de la implantació de recomanacions el maneig del dolor, la incontinència urinària i les caigudes

Redacció
29 d'agost del 2016
Actualitzat a les 12:10h
Tres unitats d'infermeria de l'Hospital Verge de la Cinta han estat seleccionades per al projecte Sumem excel·lència. Es tracta d’un projecte de recerca multicèntric que avalua la implantació de recomanacions, basades en l’evidència científica, en el maneig del dolor, la incontinència urinària i les caigudes.
 
Els promotors d’esta iniciativa, a la qual s’ha sumat l’Hospital de Tortosa, són el Centre Col·laborador Espanyol de l'Institut Joanna Briggs i la Unitat d’Investigació en Cures de Salut (Investén-Instituto de Salud Carlos III).
 
Concretament, col·laboren en este projecte la Unitat d’Hospitalització d’Especialitats I, la Unitat d’Hospitalització Domiciliària i la Unitat d’Hospitalització d’Especialitats Mèdiques, amb una infermera referent a cadascuna.
 
L’objectiu de Sumem excel·lència és avaluar els efectes de la implantació de recomanacions, basades en l’evidència científica, en els resultats de salut dels pacients i en la millora de la qualitat de les cures de salut, mitjançant la implantació de recomanacions concretes en tres camps: el maneig del dolor, la incontinència urinària i les caigudes.
 
Estes recomanacions estan basades en les propostes del CDC (Centre for Disease Control), RNAO (Registered Nurses Association of Ontario, Canadá) i altres guies de les quals es deriven també els indicadors que s’utilitzaran en tot el procés.
 
A grans trets, el projecte es desenvolupa en diverses fases. En primer lloc, s’ha fet un mesurament basal dels indicadors preestablerts en cada camp en forma d’auditoria clínica. Així mateix, les professionals responsables a cada unitat han rebut formació en línia sobre bones pràctiques. I, posteriorment a la implantació, se’n farà el seguiment amb mesuraments als 3, 6, 9 i 12 mesos.
 
Per a tot això s’ha creat una plataforma en línia que facilita tant l’auditoria clínica com l’abocament de les dades que es recullen dels registres i les històries clíniques dels pacients. 
 
Sumant-se a estes iniciatives, els professionals de l’Hospital poden formar part d’una xarxa d’excel·lència en les cures, que ajuda a millorar cada dia la qualitat de l’atenció i la salut del pacients.