Es manté el risc elevat d'incendi forestal a la Terra Alta i la Ribera d'Ebre

Protecció Civil de la Generalitat ha emès este dijous una prealerta del pla Infocat on avisa de risc d'incendi a 21 comarques catalanes

Una imatge de l'incendi de Calafell d'aquesta setmana
Una imatge de l'incendi de Calafell d'aquesta setmana | Bombers
Redacció
25 d'agost del 2016
Actualitzat a les 15:29h
Protecció Civil de la Generalitat ha emès este dijous una prealerta del pla Infocat per l'elevat risc d'incendi forestal en 21 comarques catalanes, segons ha informat la Conselleria d'Interior en un comunicat. Respecte ahir, quan també van emetre la mateixa alerta, hi ha quatre només comarques en risc d'incendis.


El risc d'a les Terres de l'Ebre es segueix focalitzant a l'interior, a les comarques de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta, on les temperatures ronden els 35 graus. Les comarques en situació d'alerta són Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Llobregat i Vallès Occidental de la demarcació de Barcelona; Gironès i Selva a Girona; Alt Urgell, Garrigues, Noguera, Pallars Jussà, Segarra, Segrià i Urgell a Lleida; i Alt Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà i Priorat al Camp de Tarragona.

Protecció Civil preveu que la situació d'alerta es puga allargar en els pròxims dies davant de la pujada de les temperatures màximes i els baixos nivells d'humitat relativa en diversos punts del territori. Tanmateix, Protecció Civil insisteix en que cal evitar qualsevol situació de risc i alertar el telèfon d’emergències 112 de Catalunya si es veu una columna de fum.