Una avaria mecànica en un tren de l'R-16 deixa 200 persones aturades a l'Ampolla

Els tècnics no han pogut resoldre l'avaria i els passatgers han estat transbordats a un altre tren al cap de quasi dos hores

Passatgers esperant a l'estació de l'Ampolla al costat del tren de l'R16 avariat
Passatgers esperant a l'estació de l'Ampolla al costat del tren de l'R16 avariat | Cedida per Genís Vives
Redacció / ACN
22 d'agost del 2016
Actualitzat el 23 d'agost a les 12:26h
Nova avaria en un tren de la línia R-16 a les Terres de l'Ebre. A les 11.00 hores el comboi s'ha aturat a l'Ampolla amb 200 passatgers a l'interior durant més d'una hora a causa d'una avaria mecànica. Un altre tren buit procedent de València ha recollit els passatgers i ha continuat la marxa a les 12:50.

Un testimoni explica a aguaita.cat com ha vist sortir fum del comboi. "M'han avisat que feia molt de rato que hi havia un tren parat que es cremava i quan he arribat he vist que estaven movent a la gent de l'últim vagó als vagons de davant", recorda Jaume Curto, veí de l'Ampolla.

Després el tren "ha intentat arrencar i al cap de cinc metres s'ha sentit un soroll, s'ha parat i ha començat a sortir fum de les rodes". Segons ha pogut escoltar Curto per part d'un revisor de Renfe instants més tard, s'haurien bloquejat els frens del vehicle i per aquesta raó el tren no es podia moure i sortir fum al intentar arrencar.

El tren és tracta d'una unitat de mitja distància de la sèrie 448 - vehicles amb un mínim de vint anys - que cobria el trajecte Tortosa-Barcelona amb sortida de la capital del Baix Ebre a les 10:38h i hora prevista d'arribada a les 13:26h. Segons Renfe, els tècnics no han pogut reparar l'avaria i a hores d'ara el tren ja està retirat i no ocasiona més retards a la línia.