Un concert solidari contra la pobresa infantil tanca 'Les nits a la Baranova' de Tivissa

Tivissa es reivindica com a referent cultural del sud de Catalunya després de tres edicions d'este cicle de concerts

L’església de Sant Jaume de Tivissa ha acollit el concert de l’Orquestra Amics Unesco Barcelona, dirigida per Gonçal Comellas, a benefici de Càritas
L’església de Sant Jaume de Tivissa ha acollit el concert de l’Orquestra Amics Unesco Barcelona, dirigida per Gonçal Comellas, a benefici de Càritas | Cedida
Redacció
22 d'agost del 2016
Actualitzat a les 10:48h
L'església de Sant Jaume de Tivissa ha acollit un dels 24 concerts solidaris del cicle contra la pobresa infantil, en benefici de Càritas Diocesana de Tortosa, impulsat per la Fundació Música Solidària, la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA. Ha estat el darrer concert dins el marc del festival 'Les Nits a la Baranova' que organitza l'ajuntament.

El concert ha anat a càrrec de l’Orquestra Amics Unesco Barcelona, dirigida per Gonçal Comellas, que ha interpretat diverses obres de Mozart i Bach, amb la participació, com a solistes, del jove violinista cordovès Carlos Rafael Martínez Arroyo i de la reconeguda pianista Alba Ventura.

La totalitat de les entrades venudes per este concert s’ha lliurat als responsables de Càritas Diocesana de Tortosa pel desenvolupament dels seus programes de família i infància. En total, s’han recaptat 4000 euros, tot i que continua oberta la possibilitat de fer aportacions a la Fila 0, a través de transferència al compte corrent 0182-1799-29-0200018386, tant per internet com a les oficines de BBVA i Catalunya Caixa.

L’alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, ha destacat “el marc immillorable de l’església de Sant Jaume” i “el compromís solidari i la excel·lent resposta dels tivissans i tivissanes amb la iniciativa de la Fundació Música Solidària de portar al nostre poble este concert a benefici de Càritas Diocesana de Tortosa”. Segons Jardí “este concert, juntament amb els recitals de ‘Enamora’t de la lírica!’ consoliden Tivissa com a referent cultural del sud del país’.

Balanç de la 3a edició de ‘Les Nits a la Baranova’

El concert solidari contra la pobresa infantil ha estat la darrera activitat del programa de la tercera edició de ‘Les Nits a la Baranova’, un projecte cultural impulsat per l’Ajuntament de Tivissa, amb l’objectiu de recuperar una tradició molt arrelada que converteix aquesta plaça tivissana en un espai de convivència lúdico-festiva.

La plaça de la Baranova és un indret privilegiat, mirador de les comarques de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat, i de les muntanyes de Prades, el Montsant, la Figuera, la Picossa, les serres de Cavalls i de Pàndols, els Ports, i la serra de Cardó.

"El balanç d’esta tercera edició de ‘Les Nits a la Baranova’ és força positiu tant pel que fa a la qualitat artística de la programació com també a la resposta del públic assistent", ha manifestat l'alcalde Jordi Jardí. Qui ha avançat que "ja estem treballant en l’edició del 2017 perquè volem mantenir el nivell assolit i millorar encara més aquesta iniciativa cultural".