La fàbrica d'Ercros a Flix redueix un 4% les seues emissions

L'índex de qualitat de la factoria de la Riber d'Ebre va presentar una millora del 30,6%

Redacció
17 d'agost del 2016
Actualitzat a les 10:55h
La fàbrica d'Ercros a Flix.
La fàbrica d'Ercros a Flix. | ACN
El 2015, la fàbrica d'Ercros a Flix va reduir el seu índex d'emissions en un 3,6%, que mesura les substàncies emeses a l'aire i a l'aigua i els residus generats. Aquest índex va ser un 14,3% inferior a l'índex mitjà dels darrers cinc anys.

 Per la seua banda, l'índex de qualitat de la fàbrica, que reflecteix el volum de productes no conformes en relació amb el volum de productes propis i de tercers expedits per la companyia, va presentar una millora del 30,6% i es va situar en un 0,093 . Això vol dir que el 99,9% dels productes que van sortir de les instal·lacions de Flix van ser considerats òptims pels seus clients. En relació amb l'índex mitjà dels últims cinc anys, el de 2015 va presentar una millora del 21%. 

El centre de Flix pertany a la divisió de derivats del clor d'Ercros. Durant l'any passat, el grau de compliment dels set codis de pràctiques de gestió del programa Responsible Care per part d'Ercros va ser del 99,2%.

Malgrat tot, la producció de clor a Flix té els dies comptats, el passat dia 10 de maig, la Direcció d’Ercros va presentar el seu pla d’actuacions per als propers anys, en què es reduirà la producció de clor via mercuri a Vilaseca-I i la deslocalització i tancament de la producció de Clor de la factoria de Flix, la qual cosa comporta l’acomiadament d’uns 75 treballadors d’esta planta i una seixantena a Vila-seca. L’11 de desembre del 2017 és la data límit imposada per la Unió Europea per a l’ús de tecnologia de mercuri en la producció de clor i sosa càustica.