La biblioteca d'Alcanar ingressa al seu fons les obres guanyadores del V Certamen de Treballs de Recerca

Les obres guanyadores d'esta edició versen sobre l'estada del pintor Brusset a Alcanar, el paper dels mitjans de comunicació de les Terres de l'Ebre i les festes quinquennals

Els alumnes guanyadors del certamen han cedit els seus trebals al fons de la biblioteca d'Alcanar
Els alumnes guanyadors del certamen han cedit els seus trebals al fons de la biblioteca d'Alcanar | Cedida
Redacció
16 d'agost del 2016
Actualitzat a les 17:28h
Este dimarts al matí ha tingut lloc a la biblioteca de les Cases l’acte de cessió al fons documental de la biblioteca pública Trinitari Fabregat d’Alcanar dels treballs de recerca i investigació sobre temàtica local presentats al V Certamen de Treballs de Recerca i Investigació d‟Alcanar dels alumnes de 2n de batxillerat del curs 2015-2016 de l’institut Sòl de Riu. Es tracta d’una iniciativa de la regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Alcanar, que compta amb la col·laboració de la Coordinació Pedagògica de l’institut Sòl de Riu.

Carme Navarro, regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Alcanar, ha presentat l’acte i ha explicat que un dels objectius del certamen és generar la idea de pertinença entre els joves “perquè avui estan aquí però demà poden estar a qualsevol lloc del món”. Alfons Montserrat, regidor de Cultura i alcalde de l’Ajuntament d’Alcanar, ha afegit que “com més coneixem el poble, més el podem estimar” i ha agraït la participació als joves “per l’elaboració dels treballs de recerca de km 0”, així com a les seues famílies i a la comunitat educativa per fer-ho possible.

Jana Sancho Valle, guanyadora del primer premi amb el treball Brusset, un pintor, a les Cases d'Alcanar”, ha destacat que “Brussets va ser un pintor molt important que va viure 12 anys a les Cases i que ens va deixar un important llegat artístic. M’agradaria contribuir a fer que la gent del municipi el conega”. D'altra banda, Albert Sancho Granell, segon premi i autor d’Els mitjans de casa nostra. Mitjans de comunicació a les Terres de l'Ebre”, ha declarat que en l’elaboració del treball s'ha adonat "de l’important que ha estat el paper dels mitjans per fer de les Terres de l’Ebre el que actualment són”. Finalment, Anna Garriga Subirats, tercera finalista amb On s'uneixen tradició, fe i disseny. Les Quinquennals d'Alcanar, ha recalcat que “les quinquennals representen la fe, però també la unió, la superació i l'orgull de tot un poble, per això he escollit este tema”.

La presentació al certamen implica la cessió de drets per a la publicació, per part de l'Ajuntament d'Alcanar al bloc de la biblioteca pública Trinitari Fabregat d'Alcanar, per tant, tots els treballs estan ja a disposició de la ciutadania. En la trajectòria d’estos cinc anys, de moment ja estan disponibles 22 treballs al bloc, que només l’any passat va tindre més de 1.600 visites.

Participants i jurat
En total enguany han participat set alumnes al certamen, sis de l’IES Sòl de Riu i una alumna de l'institut Ramon Berenguer IV, d'Amposta: El mercat de treball a Alcanar: evolució o involució? de Marc Alonso Sancho, La meva mare no treballa, és mestressa de casa de Maryam Chakir Erahim, Remodelació d’un espai urbà d’Alcanar”d’Ester Rovira Reverter, Els mitjans de casa nostra. Mitjans de comunicació a les TE (2n premi) d’Albert Sancho Granell, Brusset, un pintor, a les Cases d’Alcanar (1r premi) de Jana Sancho Vlle, On s’uneixen tradició, fe i disseny. Les Quinquennals d’Alcanar (3r premi) d’Anna Garriga Subirats i Alcanar en dades 2015. Anuari estadístic de Rubén Gómez Matamoros.

A l’hora d’avaluar els treballs, s’han tingut en compte diferents criteris, com l’originalitat en el plantejament del tema, la capacitat de resoldre els problemes plantejats, la idoneïtat de les fonts d’informació, la visió crítica de la realitat analitzada, la metodologia usada, o l’ús adequat de la llengua. El jurat del V Certamen de Treballs de Recerca ha estat presidit per la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Alcanar, Carme Navarro, i l’han constituït la directora de l’institut Sòl-de-Riu, Carme Caballé, el professor Tomàs Camacho, l’exprofessor Vicent Landete, Sílvia Nicolas en representació de l’AMPA, la cap d’estudis de l’escola Joan Bta. Serra, Josefa Ulldemolins, i l’exdirectora i representant de l’escola Marjal, Hermínia Marí. La regidora d’Ensenyament va indicar el dia de l’entrega de premis, el passat mes de juny, que el jurat havia valorat com a molt positiu la qualitat de tots els treballs presentats.