L'ampostina Aina Cid es classifica per la final olímpica de rem per 11 centèsimes

La parella formada per Cid i Anna Boada ha acabat en tercera posició en la modalitat de dos sense timoner després d'un final de regata molt ajustat

Foto finish de la semifinal de rem en que Aina Cid (al bot blanc) s'ha classificat per disputar una medalla olímpica
Foto finish de la semifinal de rem en que Aina Cid (al bot blanc) s'ha classificat per disputar una medalla olímpica | Teledeporte
Dani Sainz de Aja
11 d'agost del 2016
Actualitzat a les 20:33h
Aina Cid serà la tercera esportista ebrenca i la tercera remera del CN Amposta en en disputar una medalla olímpica. L'ampostina i la seua companya de bot, Anna Boada, han quedat en tercera posició després d'una semifinal molt ajustada, amb només 11 centèsimes de diferència amb les quartes. Este divendres 10, a les 16h , tindrà lloc la final a l'estadi de Lagoa on Aina Cid ja té assegurat el diploma olímpic.

La regata ha començat amb les remeres catalanes sortint amb força, en segona posició, només superades per la parella danesa formada per Rasmussen i Andersen que s'han mantingut primeres en tot moment. A la meitat de la regata, les neozelandeses Behrent i Scown (l'altre bot favorit) ha augmentat el ritme de les remades i han superat a Cid i Boada.

Els últims 1.000 metres s'han fet encara més llargs per les remeres catalanes quan han vist que les xineses, a qui ja havien guanyat al preolímpic, s'anaven apropant. Als últims tres-cents metres, Zhang i Miao s'han posat frec a frec amb el bot català. Ha començat aquí una intensa batalla per un lloc a la final olímpica, amb Cid i Boada donant-ho tot per aguantar el ritme pujant de les xineses. Tant ferotge ha estat el duel entre catalanes i xineses que gairebé atrapen a les neozelandeses, que havien aconseguit una distància d'un segon.

A l'últim instant, semblava que les xineses passaven a Cid i Boada però han mantingut el tercer lloc passant la meta quasi al mateix temps, amb només un avantatge per les catalanes d'onze centèsimes. Finalment, el temps de les dos remeres de l'equip olímpic espanyol han estat de 7:30.79 a poc menys d'un segon de diferència de les neozelandeses, amb 7:29.67, i tres segons de la parella danesa, la guanyadora, que han parat el cronòmetre amb 7:27.56. 

A la final s'esperen també tres bots a priori més forts que el d'Aina Cid i Anna Boada. Les favorites per l'or són les britàniques Glover i Stanning, amb 7:18.69 a les semis. Una marca baixa tenint en compte que elles mateixes ocupen el rècord olímpic, 6:57.29 a Londres 2012, i el rècord mundial, 6:50.61 a Amsterdam 2014. Per darrere, es troben les americanes Mueller i Luczak (7:20.93) i les sud-africanes Persse i Christowitz (7:24.03), segones i terceres a l'altra semifinal.
 

La plaça del Mercat d'Amposta s'ha omplert de gent per seguir en directe a Aina Cid Foto: Facebook Amposta Olímpica


La flama olímpica a l'Ebre no s'apaga
Amb els tortosins Pau Vela i Àlex Sigurbjrönsson eliminats, Xavi Vela fora de la final A i Sònia Franquet no classificada per la final de tir a 25 metres, Aina Cid és l'última esportista ebrenca amb possibilitats de medalla. Malgrat no sortir com a favorites, Amposta es bolcarà amb Aina com ja han fet a la regata de classificació i a les semifinals d'este dimecres. La d'avui ha estat la quarta vegada que entre cent i dos-cents veïns es troben al Mercat de la ciutat per seguir en directe a la remera. Ha estat la quarta perquè en dos ocasions s'ha suspès la regata a últim moment.

El suport incondicional d'Amposta cap a Aina Cid es la prova que la remera ja ha fet història, amb metall o sense. Serà la tercera esportista de les Terres de l'Ebre en obtenir, com a mínim, un diploma olímpic i una sisena posició. Primer el va aconseguir el remer ampostí Antonio Merín, fent sisè
a Barcelona '92. I la segona ha estat l'asconenca Sònia Franquet, en estos Jocs de Río '16, que va quedar sisena en la prova de tir olímpic a 10 metres en la seua tercera participació olímpica.

Es consagra també el rem ampostí. Dels cinc remers olímpics del CN Amposta (Luis Miguel Oliver, Antonio Merín, Anna Accensi, David Morales i Aina Cid), dos ja van aconseguir el diploma. Un va ser Merín i l'altre Oliver. L'actual president del CN Amposta, nascut a Ciudad Real, va quedar en sisè lloc a Los Ángeles 84. Quatre anys abans havia estat quart a Moscou '80 amb el CN Banyoles.

Així s'ha viscut la semifinal de rem a Amposta: