Sònia Franquet s'acomiada dels Jocs i Xavi Vela perd l'opció de medalla

L'asconenca no ha tingut una bona tarde a la prova de tir en pistola de 25 metres i ha acabat en 35a posició | El remer catalano-brasiler no aconsegueix classificar-se per les semifinals A/B del doble scull lleuger

William Giaretton i el tortoí Xavi Vela instants abans de començar la prova de rem
William Giaretton i el tortoí Xavi Vela instants abans de començar la prova de rem | RTVE
Redacció
09 d'agost del 2016
Actualitzat a les 19:17h
La tiradora olímpica Sònia Franquet ha quedat la 35a de 40 en la prova de tir olímpic de pistola d'aira a 25 metres en la que ha estat la seua segona i darrera participació en els Jocs Olímpics de Rio. L'asconenca ha quedat lluny de fer una bona actuació, com la que va fer a la prova de 10 metres on va acabar sisena i va aconseguir diploma olímpic.   Per classificar-se a la final, havia de quedar entre les vuit primeres. Finalment, Franquet ha acabat cinquena pel final amb 564-15x punts.

En la primera fase, la de precisió, ha quedat en 29a posició amb 286 punts. Després, a les 17h s'ha reprès la competició amb la ronda de rapidesa on l'asconenca no ha pogut millorar i ha fet 278 punts. Les tres primeres classificades en esta prova han estat la chinesa Jingjing Zhang (592-23x), la grega Anna Korakaki (584-23x) i la georgiana Nino Salukvadze (584-18x).
 

Sònia Franquet durant la primera ronda de la prova de pistola d'aire a 25 metres Foto: Cedida



El remer tortosí Xavi Vela tampoc optarà a sumar una medalla olímpica per Brasil, país amb el que participa als Jocs. Vela ha quedat desè a la classificació de la repesca per la semifinal del doble scull lleuger, on només els quatre primers es classificaven per les semifinals que donen opció a metall. Ell i el seu company, William Giaretton, han finalitzat cinquens a la seua regata, fent els 2.000 metres en 7 minut i 13 segons.

En tota la regata han estat per darrere dels tres primers i ha estat en els últims 500 metres quan el bot japonès els ha deixat cinquens. A molta distància de la resta de bots, ha guanyat la parella alemanya formada per Moritz Moos i Jason Osborn (7:05.60). En segon lloc han quedat els austríacs, que també es classifiquen per la semifinal. El germà petit dels Vela encara no s'acomiada dels Jocs ja que este dimecres remarà en la semifinal C/D1, on ja no hi ha en joc cap medalla.

Este dimecres a les 13.40h fremarà l'ampostina Aina Cid en les semifinals A/B del dos sense timoner. Cid és l'única esportista ebrenca que segueix amb opcions de medalla.