El Síndic de Greuges obre una investigació pel tall elèctric a la Ribera d'Ebre

La queixa pretén esclarir les causes del tall i el perquè de la manca d'informació rebuda pels usuaris

Imatge d'una subestació elèctrica d'Endesa
Imatge d'una subestació elèctrica d'Endesa | Adrià Costa
Redacció
03 d'agost del 2016
Actualitzat a les 11:20h
El Síndic de Greuges de Catalunya ha obert una actuació d'ofici per investigar el tall en el subministrament elèctric d'Endesa que va tenir lloc a la comarca de la Ribera d'Ebre este diumenge 31 de juliol. La incidència es va produir a la 13h, en plena activitat de bars i restaurants i va afectar a gairebé 4.000 abonats durant dos o tres hores. Les poblacions que van patir el tall van ser Benissanet, Tivissa, Rasquera, Miravet, Ginestar, Móra d'Ebre i Móra la Nova.

El Síndic ha demanat informació a la Direcció General d'Energia, Mines i Seguretat Industrial i a la companyia Endesa sobre els motius pels quals es va produir el tall i per què es va trigar tant a recuperar el servei. També s'ha interessat per la gestió de la informació facilitada als usuaris, un dels aspectes que ha despertat més indignació entre els afectats. Segons els mitjans de comunicació els usuaris es queixen de no haver rebut cap tipus d'explicacions per part de la companyia elèctrica.

Totes les queixes que es rebin sobre este incident s'afegiran a l'actuació d'ofici iniciada. Cada promotor rebrà puntualment les actualitzacions sobre l'estat i la situació de la tramitació. L'ajuntament de Tivissa serà un dels primers a afegir-se a la queixa després d'haver-ho anunciat este dilluns passat.