SANITAT

La CGT denuncia que el tancament de 43 llits a l'HTVC durant l'estiu comporta la «saturació» d’Urgències

El sindicat assegura que això obliga al manteniment de pacients per llargs periodes de temps en lliteres habilitades als passadissos

per Redacció , Tortosa, 2 d'agost de 2016 a les 09:17 |
Entrada de l'Hospital de Tortosa 'Verge de la Cinta'. | Sofia Cabanes
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'agost de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Secció Sindical de la Confederació General de Treball de Catalunya (CGT) a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa denuncia que el tancament de 43 llits d’este centre de referència a les Terres de l’Ebre durant el període d’estiu obliga a mantenir en urgències a pacients “per llargs períodes de temps”, fet que comporta “una saturació del servei d’urgències pel que fa a personal i espais” i també el manteniment de pacients en lliteres habilitades als corredors de pas, llocs que, segons el sindicat, “no garanteixen el dret d'intimitat en el moment de rebre, donar informació o atenció”. Així, “per evitar possibles efectes no desitjats pel tancament de llits economicista de tots els anys”, la CGT exigeix la “immediata reobertura” de la planta de Traumatologia.

Dels 43 llits tancats durant l’estiu, 32 pertanyen a la planta 4a de Cirurgia, “necessitada d’obres i de manteniment”, assegura la CGT, i els altres 11 són del servei de Cirurgia Ortopèdica Traumatologia ubicada a la 2a planta, “que s'hauria d'haver mantingut oberta amb el personal i els mitjans necessaris” per evitar saturacions en urgències, Unitat de Medicina Intensiva (UMI), quiròfans i altres, “que es produeixen tots els anys, i davant possibles emergències”, exposa el sindicat.


Per tot això, la Secció Sindicat de la CGT a l’HTVC va dirigir una carta el passat 14 de juliol a la Gerència i Direcció del centre hospitalari en què mostren la seua preocupació en matèria de seguretat antiincendis pel tancament de la planta de Traumatologia, que concorre amb les plantes de Pediatria i amb l’àrea quirúrgica. El sindicat, però, lamenta que la missiva no ha rebut resposta. 

 

Participació