A punt de finalitzar la primera fase de les obres de remodelació del mercat d'Alcanar

L'alcaldessa en funcions, la regidora d'Urbanisme i l'arquitecta han visitat les obres per comprovar l'estat de la primera fase del projecte

L'arquitecta, Anna Fabregat; l'alcaldessa en funcions, Carme Navarro, i la regidora d'Urbanisme, Yvette Fibla
L'arquitecta, Anna Fabregat; l'alcaldessa en funcions, Carme Navarro, i la regidora d'Urbanisme, Yvette Fibla | Cedida
Redacció
01 d'agost del 2016
Actualitzat el 02 d'agost a les 8:24h
Les obres de la remodelació del mercat d'Alcanar es troben prop de culminar, que ha tingut un període d'execució de sis mesos. En esta primera fase s'ha renovat completament els exteriors i els interiors de l'edifici, de tal forma que el següent pas consistirà a construir les 14 parades dels botiguers. Tot i que el preu inicial de licitació fou de 240.000 euros, el projecte es va adjudicar a una empresa local, Construccions Querol Cano, per 209.000 euros, uns 114.000 dels quals corresponen a una subvenció del Pla d'actuació municipal de la Diputació de Tarragona.

Este matí, l'alcaldessa en funcions, Carme Navarro; la regidora d'Urbanisme, Ivette Fibla, i l'arquitecta del projecte, Anna Fabregat, han visitat l'obra per comprovar el resultat d'esta primera fase del projecte de remodelació. La regidora Ivette Fibla ha recordat que el mercat necessitava una inversió ja que va ser construït fa més de 30 anys. "Era necessària una reforma i una renovació d'instal·lacions per adaptar-lo a la normativa actual, oferir un servei a la ciutadania i fer més atractiu i estimular el comerç local", ha dit Fibla. Des de l'equip de govern d'Alcanar valoren positivament el fet que tant l'arquitecte, els aparelladors, els enginyers com la major part de les empreses que han intervingut són locals.

En esta primera fase de l'obra s'han dut a terme millores en els accessos, en les instal·lacions d'aigua i electricitat, en l'aïllament tèrmic... també s'han construït uns lavabos nous totalment adaptats, s'ha enderrocat una escala a l'exterior de l'edifici per situar-hi un ascensor o s'han col·locat unes reixes que tanquen el recinte. L'arquitecta, Anna Fabregat, ha destacat la creació d'una gran porta principal a l'avinguda Catalunya, que "permetrà que l'entrada principal done al carrer més important, molt transitat i amb facilitats d'aparcament".

L'Ajuntament ja ha tret la licitació de la segona fase (la construcció de 14 parades) amb l'objectiu que les dos fases de la remodelació puguen ser consecutives. A més, l'empresa Querol Cano també realitzarà l'arrebossat i pintat de la façana, així com la senyalització “Mercat d'Alcanar” a la façana principal, amb lletres de xapa d'acer, tal com consta en l'apartat de millores tècniques de la proposta.