L'exalcalde de l'Ametlla de Mar surt de la presó després de pagar la fiança

Fonts de la investigació apunten que algú hauria posat a disposició d'Andreu Martí els 600.000 euros necessaris per aconseguir la llibertat provisional

Foto d'Arxiu. Andreu Martí compareixia el 25 de març del 2014 acompanyat del seu advocat Antoni Valls per defensar-se de la primera denúncia sobre les adjudicacions de la Cala Gestió.
Foto d'Arxiu. Andreu Martí compareixia el 25 de març del 2014 acompanyat del seu advocat Antoni Valls per defensar-se de la primera denúncia sobre les adjudicacions de la Cala Gestió. | ACN
Redacció
30 de juliol del 2016
Actualitzat el 02 d'agost a les 8:42h
L’exalcalde de l’Ametlla de Mar, Andreu Martí, es troba ja fora de la presó de Mas d'Enric (el Catllat, Tarragona) on s'hi trobava des del 7 de juliol passat. Segons publica avui el Diari de Tarragona, Martí es troba en llibertat provisional des del 20 de juliol a l'espera de judici pel cas Efial, que compon la peça separada número 6 del cas Torredembarra, i pel qual s'investiga un entramat de blanqueig entorn de les contractacions entre ajuntaments, principalment de color convergent, i la consultora Efial. 

L'advocat de l'exalcalde de l'Ametlla de Mar ha presentat un aval solidari per valor de 600.000 euros, la fiança imposada pel jutge titular del Jutjat número 1 del Vendrell, que instruïx el cas. 

Després que el jutge de Vendrell ordenés el bloqueig d'un compte corrent a nom d'Andreu Martí a Andorra on hi hauria uns 2,3 M€, semblava complicat que l'exalcalde de l'Ametlla de Mar podés reunir la quantitat necessària per pagar la fiança. Malgrat això, fonts de la investigació han assegurat al Diari que algú hauria posat a disposició de l’antic alcalde convergent els 600.000 euros que necessitava per quedar en llibertat provisional.

Amb la llibertat d’Andreu Martí, cap dels onze detinguts en el marc de l’operació Térmyca roman a presó.