El govern considera «injustes» les crítiques de Trens Dignes als nous horaris de l'R-16

Xavier Pallarès rebutja que es pose al mateix sac a la Generalitat i a Renfe i culpa al govern espanyol per la manca d'inversions

El director del serveis territorials de Territori i Sostenibilitat a l'Ebre, Antonio Suàrez, i el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier pallarès, ensenyant els nous horaris provisionals
El director del serveis territorials de Territori i Sostenibilitat a l'Ebre, Antonio Suàrez, i el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier pallarès, ensenyant els nous horaris provisionals | Ferràs A.
ACN
28 de juliol del 2016
Actualitzat el 02 d'agost a les 8:53h
El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha rebutjat les crítiques de la Plataforma Trens Dignes cap a la Generalitat per haver accedit a incloure 8 minuts de retards en els nous horaris de la R-16. Pallarès ha recriminat a la plataforma que els acusen de "baixar-se els pantalons" per estos nous horaris que s'han pactat a canvi que Adif resolga les incidències a Mont-roig del Camp i culmine el nou tram de doble via entre Vandellós i Tarragona. "S'accepten els retards dels horaris perquè no es vol enganyar a ningú perquè el problema és que els trens ja surten tard en origen. Es tracta que la gent sàpiga a quina hora surt i a quina hora arriba i reduïm de 22 minuts a 8 minuts els retards", ha recordat.

Segons Pallarès, la "indignació" feta pública per la plataforma és "injusta" tenint en compte "els esforços" del Departament de Territori i Sostenibilitat per a la millora de la mobilitat al territori, amb nous serveis com la unificació tarifaria del bus o la connexió a l'aeroport del Prat per carretera i el nou tren nocturn que sortirà de Tortosa al setembre o l'aturada de l'Euromed prevista per al novembre, entre altres.  Pallarès també ha assenyalat que en la darrera carta que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Joseo Rull, va enviar al ministeri de Foment, s'avisa que, en cas d'incompliment dels acords, la Generalitat emprendria la via judicial.

El delegat considera "demagògic" responsabilitzar la Generalitat dels problemes que acumulen els trens i ha assenyalat que els retards i les aturades es deuen a la falta d'inversió del govern espanyol. "No ens poden posar al mateix sac", ha insistit.