L'ocupació turística a la Terra Alta arriba al 60 % durant el juliol

Les altes temperatures han afavorit les destinacions de costa

Redacció
26 de juliol del 2016
Actualitzat a les 18:23h
Tram de la Via Verda a la Terra Alta.
Tram de la Via Verda a la Terra Alta. | José Porta (Flikr)
La comarca de la Terra Alta tanca el mes de juliol amb una ocupació turística del 60 %. Les altes temperatures que es registren a l'inici de les vacances d'estiu ha afavorit que els visitants triessen majoritàriament les destinacions de costa.

Les previsions per al mes d'agost són força optimistes, tot i que la tendència dels darrers any és reservar a l'últim moment. A hores d'ara, les reserves arriben ja al 50 % de l'oferta d'allotjament a la Terra Alta i les previsions que fan els empresaris del sector els porten a pensar que es podria arribar a assolir xifres del voltant del 85 % d'ocupació per a este mes.

Els principals atractius turístics de la Terra Alta i que reben més visitants són el Parc Natural dels Ports, amb el seu paisatge, els rius i la Via Verda.

Quant al sector de les empreses de serveis turístics, és difícil fer una previsió de les reserves a activitats, ja que sovint els visitants combinen les activitats amb les estades a la costa i també acostumen reservar a darrera hora quan el turista ja és al territori.

L'interès pels espais de la batalla de l'Ebre cada vegada és més important. L'enoturisme té un comportament similar al d'activitats, és difícil fer previsió a l'estiu perquè les reserves es fan a última hora i per a este tipus de turisme la primavera i la tardor són les èpoques amb més visitants i quan l'enoturisme té el seu punt àlgid.