La Generalitat dota les Terres de l'Ebre amb 5,4 M€ per finançar serveis socials

El departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha signat el programa quadriennal d'ajut a les administracions locals amb els quatre consells comarcals ebrencs i els ajuntaments de Tortosa i Amposta

La consellera Dolors Bassa (centre), envoltada dels representats de les institucions locals de les Terres de l'Ebre
La consellera Dolors Bassa (centre), envoltada dels representats de les institucions locals de les Terres de l'Ebre | Cedida
Redacció
25 de juliol del 2016
Actualitzat el 26 de juliol a la 13:01h
Les quatre comarques de les Terres de l'Ebre rebran una dotació de 5,7 milions d'euros de part de la Generalitat per finançar-ne part de la cartera de serveis socials i coordinar amb el departament de Treball, Afers Socials i Famílies la implementació d'altres polítiques socials. La consellera del ram, Dolors Bassa, ha signat este matí el Contracte Programa 2016-2019 amb els consells comarcals del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta i els ajuntaments de Tortosa i Amposta. Este programa és un compromís quadriennal del departament amb les administracions locals que enguany, a les comarques de l'Ebre, ha augmentat en un mig milió d'euros.

Esta dotació permet planificar coordinadament la prestació dels serveis socials i altres programes de benestar social i polítiques d’igualtat, famílies amb infants, gent gran, acció comunitària, persones amb discapacitat, infants i adolescents, joventut, persones amb problemes de drogodependències, persones afectades pel VIH/Sida i persones immigrades, entre d’altres.

També ha de servir per implementar els programes i els plans en matèria de benestar social i polítiques d'igualtat en què ha estat treballant el nou govern: plans d'igualtat pel col·lectiu LGTBI i lluita contra l'homofòbia, programes de formació de professionals en l'àmbit de l'accessibilitat o accions de promoció, sensibilització i suport al voluntariat i l'associacionisme.

Un dels aspectes clau del Contracte Programa 2016-2019, ha destacat la consellera Dolors Bassa, és el desenvolupament i el reforç de la xarxa de serveis dirigits a infants i adolescents, especialment els que es troben en situació de vulnerabilitat. En primer lloc, amb l'increment del nombre de professionals dels Equips d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (EAIA), tres més al territori. Així com de 2 professionals més al servei d’Intervenció Familiar en Família Extensa. Un altre dels programes que s'inclouen en estos 5,7 M€ són els serveis d'Intervenció Socioeducativa (SIS), un recurs per a l'atenció als infants en situacions familiars de risc. En els pròxims anys s’implementarà un xarxa pública de SIS a tot Catalunya, i a les Terres de l'Ebre la inversió s'ha augmentat en 64.000 euros. La partida per a EAIA també s’ha augmentat en 135.000 euros. Pel que fa als serveis dirigits a joves, n'han incrementat el pressupost en 71.000 euros respecte a l’any passat i, en el marc del Contracte Programa 2016-2019, es preveu també crear una nova Oficina Jove a la Ribera d’Ebre.